Telenor starter videoutleie på ADSL

Som digi.no røpet, starter Telenor nå opp sin video-on-demand-tjenester for selskapets ADSL-kunder.

Som digi.no røpet, starter Telenor nå opp sin video-on-demand-tjenester for selskapets ADSL-kunder.

20. november kunne digi.no avsløre at mangelen på bredbåndtjenester snart ville bedre seg. For Telenor har i løpet av høsten latt ansatte teste selskapets nye video-over-ADSL-løsning (også kalt video-on-demand).

Informasjonssjef Atle Lessum bekreftet prosjektet overfor digi.no, men kunne ikke love en lansering før jul. Det viste seg at han var for pessimistisk.

    Les også:

I formiddag kom pressemeldingen med lanseringen. Telenor åpner gjennom sin bredbåndsportal iCanal nå for leie av film, først fra filmselskapet SF.

"Ved hjelp av sitt brukernavn og passord kan kunden leie film døgnet rundt til mellom 9,- og 45,- kroner per video. Utover denne filmleien betaler kunden ingenting. Det er ikke nødvendig med cd-rom eller dvd, da filmen streames direkte til datamaskinen mens man ser den. Videoen er tilgjengelig i 24 timer etter bestilling, og filmen kan sees så mange ganger man ønsker i dette tidsrommet.

Sortimentet per i dag er på mer enn 100 filmtitler og nesten like mange tv-program, fra Ringenes Herre - To tårn til Pippi Langstrømpe. Filmene streames i 400 kbps, 600 kbps, 800 kbps og 1500 kbps. Bildekvaliteten varierer med hastigheten der de lavere hastighetene gir en bildekvalitet tilsvarende VHS, og den høyeste hastigheten nærmest gir DVD-kvalitet," skriver selskapet i sin pressemelding.

Kravet om brukernavn og passord utelukker alle kunder hos selskaper som Tele2, selv om disse egentlig også bruker Telenors ADSL-nett.

Lanseringen er etterlengtet - både for Telenor og resten av Internett-Norge. For ekte bredbånsinnhold kan gi hele bransjen et løft. Analytikere har også lenge påpekt at teleselskaper som Telenor må få i gang salget av tjenester som video, for prisene på bare aksess faller.

- For Telenor er det utrolig viktig å kunne tilby og vise hvilke muligheter som finnes for bredbåndsbrukerne, og ikke minst utvide tilbudet på bredbåndsportalen iCanal.no. Her kan man nå laste ned spill, musikk og streame filmer lovlig og oftest med en mye bedre kvalitet enn ulovlig nedlastet innhold, sier Divisjonsdirektør Knut Haakon Nilsen i Telenor, Divisjon Privat. Samtidig er det viktig å teste ut betalingsvillighet på innhold distribuert via bredbånd.

Telenor åpner dermed sin video-on-demand-tjeneste over et år etter konkurrenten NextGenTel åpnet sin. NextGenTel har ikke villet offentliggjort tall for bruken av sin tjeneste.

Men NextGenTel har tidligere påpekt at den største bremsen for utleie av video over ADSL er at de færreste har koblet TV-en til PCene og må derfor se film på PC i stedet for i sofaen.

Til toppen