Telenor stopper virusene for deg

Med en ny tjeneste fra Telenor kan du glemme oppgradering og tukling for å stoppe virus.

Med en ny tjeneste fra Telenor kan du glemme oppgradering og tukling for å stoppe virus.

Telenor har som den overlegent største Internett-leverandøren i Norge blitt kritisert for sin manglende innsats mot virus og uønsket e-postreklame, såkalt spam. Kritikken har kommet fra bl.a. Forbrukerombudet og selskapet er også presset av gratis e-posttjenester som Yahoo! og Hotmail som tilbyr scanning mot virus og spam.

I dag overlater Telenor og de andre norske Internett-leverandørene problemene til hver enkelt bruker. Selv om det følger med sikkerhetspakker i de dyrere Internett-abonnementene, må du selv installere og oppdatere dem. Enkelte mindre aktive brukere kjører nok fremdeles uten virusfilter, det vitner den ofte høye spredningen av litt eldre virus om.

Les også:

Sikkerhetspakkene stopper dessuten ikke all spam - skal du sortere ut søppelreklame, må du jo først laste den ned fra Telenors e-postserver, noe som stjeler både tid og dermed penger fra brukere som ikke har bredbåndslinjer med fri bruk.


24. november fortalte Telenor til digi.no at selskapet trolig skulle lansere et spam- og virusfilter for sine Internett-kunder. Virusfilteret skulle komme før jul og spamfilter over nyttår.

Og som sagt så gjort: Nå lanserer selskapet sitt nye antivirusfilter. Telenor har satt prisen til 29 kroner i måneden.
Her kan du lese mer om tilbudet.

Til toppen