RESULTATERFINANS

Telenor stoppes på svenskegrensen

Post- og teletilsynet vil i praksis stoppe Telenors mulighet for å senke ringeprisen ved å sende trafikk via Sverige.

Jørgen Christiansen
12. juni 1998 - 14:04

I den perioden Telenor og NetCom har forhandlet om prisen på trafikken mellom de to telenettene, har Telenor sent deler av trafikken til NetCom via Sverige ("refiling"). Dette har Telenor gjort for å få ned kostnaden på trafikk til NetCom på det nivået Telenor mener er rimelig. NetCom har påklaget praksisen, men Post- og teletilsynet (PT) har ikke grepet inn mot Telenor (se peker til relatert sak i margen til høyre).

Konserndirektør Magnus Dokset i Telenor uttalte til digi.no tidligere i dag (se relaterte artikler) at man vil avstå fra såkalt refiling så fort man finner en løsning med NetCom.

- Vi har ikke hjemmel i dag til å forby refiling, sier avdelingsdirektør Jan Graff i PT til digi.no.

- Men en konsekvens av prinsippet om kostnadsbasert prising er vel at det ikke kan godtas at en aktør omgår prinsippet ved å sende trafikk ut av landet?

- Du kan si at dersom Telenor og NetCom ikke blir enige så må vi inn og fastsette vilkårene for samtrafikk. Da må vi også sørge for at de vilkårene blir reelle.

- Og det betyr at dere i praksis ville forbudt refiling?

- Nei, det er en viktig distinksjon her. Vi kan ikke forby Telenor å sende trafikk ut av landet. Det kan de forsåvidt uansett gjøre. Vi kan imidlertid fastsette vilkårene på en slik måte at prisen på trafikk mellom de to aktørene er gitt av vilkårene, uavhengig av hvor den rent fysiske trafikken beveger seg, presiserer Graff.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.