Telenor straffer ikke storsurferne

Med et nytt ADSL-tilbud skal Telenor friste vanlige kunder, men straffer ikke storforbrukerne.

Med et nytt ADSL-tilbud skal Telenor friste vanlige kunder, men straffer ikke storforbrukerne.

Nå tror Telenor at Ola og Kari Nordmann skal skaffe seg ADSL. Som digi.no i går kunne fortelle, lanserer Telenor i dag et ADSL-tilbud der du for 349 kroner i måneden kan laste ned opp til 1 GB data. Farten er 704 kbps (kilobit per sekund).

Les også

Når du har brukt opp din månedlige kvote, faller farten ned til ISDN-nivå (64/128 Kbit i sekundet) - med mindre du har kjøpt tilleggspakker på 5 GB til 99 kroner. Denne pakken kan du fordele utover et helt år.


Den gode nyheten for storforbrukere av Internett er at Telenor ikke rører prisene eller betingelsene på de eksisterende ADSL-tilbudene som gir fri bruk. Kanskje ble motreaksjonene fra publikum såpass kraftige at Telenor synes et prishopp ville medføre for mye bråk.

- Nå skal alle de som ikke har skaffet seg ADSL så langt ta hoppet, sier Telenor Plus' direktør Knut Håkon Nilsen. Utfordringen er å gjøre folk kjent med hvor mye én gigabyte er.

Telenor har derfor laget to ting: En kalkulator der du velger hvor mye epost, nettsider, video og musikk du laster ned. Kalkulatoren gir deg så et volum-anslag. Kunder får også et "surfemeter" som viser hvor mye du har lastet ned. Det er fri utsending.

Telenor forteller nå at man har rundt 60.000 ADSL-kunder nå og regner med å ha 100.000 ved slutten av året. Selskapet har i sommer bygget ut 20 sentraler og arbeider med 32 nye, noe som vil gi rundt 58-59 prosent av befolkningen mulighet til å skaffe seg ADSL.

Men Telenor har lagt prisen og farten ganske høyt, tatt i betraktning at de nå vil friste mindre datafokuserte brukere. For det ikke veldig mange tjenester som lar deg utnytte en 704 kbps-linje.

- Vi mener dette er en høna-og-egget-prosess. Ved å skape en kundemasse som har 704-kilobitslinjer, vil det skapes flere tjenester, mener Nilsen.

Men begynner vanlige kunder å bruke slike tjenester jevnlig, bruker de opp sin månedskvote ganske fort.

Telenor har likevel strødd litt sukker på prisen: Frem til jul er det fri bruk, og du får med Norton Internet Security-pakken med brannvegg og virusbeskyttelse. For 49 kroner i måneden kan du dessuten surfe fritt mellom klokken ett om natten og ni om morgenen.

Til toppen