Telenor-streik rammer hele ADSL-bransjen

Streiken i Telenor rammer de andre ADSL-leverandører og kan i verste fall stoppe all installering av nye linjer og mye feilretting.

Streiken i Telenor rammer de andre ADSL-leverandører og kan i verste fall stoppe all installering av nye linjer og mye feilretting.

På spørsmål fra digi.no bekrefter Telenor informasjonssjef Atle Lessum at streiken blant de ansatte som er organisert i El & It-forbundet ikke bare vil ramme Telenors kunder.

For også de ansatte som jobber med såkalt operatøraksess og wholesale-kunder er tatt ut i streik.

Dette kan i verste tilfelle stoppe all installering av nye ADSL-linjer i Norge. I tillegg vil også mange feil heller ikke bli rettet.

Årsaken er at Telenor eier det såkalte aksessnettet - linjene som går fra telefonsentralene og ut til hver husstand. Selv om en kunde bestiller en linje fra for eksempel Nextgentel, må Telenor gjøre endringer på instillingen til linjen som skal ha ADSL og dette vil nå kanskje ikke bli gjort.

På nettsidene til Telenor Jara som leier ut aksessnettet til konkurrentene, opplyser Telenor om følgende:

"Streiken vil berøre Aksessleveranse med en reduksjon i bemanning på ca. 50%. Det innebærer at Telenor slik situasjonen er i dag, ikke vil kunne garantere feilretting innenfor det som allerede er avtalt."

Telenor Jara opplyser også at streiken vil gjøre at alle deres kunder oppleve lengre ventetider på Telenor Wholesale Kundeservice.

"Streiken kan også føre til forsinkelser knyttet til leveranse av bredbånd og telefoni samt nytegning/ endring av abonnement. Er du Telelosjikunde vil du i tillegg oppleve redusert kapasitet knyttet til Adgang.

Telenor jobber med ressurssetting for å løse situasjonen som har oppstått. Denne nyheten vil derfor bli oppdatert med informasjon så snart vi vet noe mer.

Vi beklager de ulemper dette måtte medføre for deg og dine kunder", skriver Telenor.

    Les også:

Blant Telenors konkurrenter foregår det nå en frenetisk kartlegging av konsekvensene av streiken - åpenbart trodde ikke Telenors konkurrenter at det skulle bli en streik. Da digi.no ringte hadde ingen av de tre største ADSL-konkurrentene, Tele2, Ventelo eller Nextgentel noen sikre svar på hvor hardt de blir rammet.

- Vi vet ikke i detalj hvordan dette kommer til å påvirke Tele2, vi jobber med saken, forteller Henrik Müller-Hansen, sjef for Tele2 Norge til digi.no.

- Fordi vi har eget utstyr i telefonsentralene, tror vi i øyeblikket at streiken vil bare ha en begrenset effekt for oss, men våre folk sitter akkurat nå møte med Telenor for å få kartlagt konsekvensene, forteller Nextgentel-sjef Olav Stokke til digi.no.

- Ikke bare opprettelse av nye linjer, men også feilretting vil bli rammet. Vi snakker med Telenor akkurat nå for å få kartlagt omfantet, forteller Ventelo-sjef Eirik Lunde.

Ventelo kjøpte opp den store bredbåndsleverandøren Catch i oktober i fjor.

Til toppen