JUSS OG SAMFUNN

Telenor-streiken stanser UMTS-utbyggingen

El & IT forbundet har sendt ut melding om at Telenor-streiken nå utvides fra 23. mai.

18. mai 2006 - 15:09

EL & IT Forbundet har i dag varslet Riksmeklingsmannen om en utvidelse av Telenor-streiken som nå pågår.

Streiken startet 10. mai med 470 ansatte fordelt på ni Telenor selskaper. Fra tirsdag 23. mai vil streiken utvides med 168 nye medlemmer.

- Flesteparten av disse blir tatt ut i Oslo og Bergen. Det blir også noen flere streikende i Kristiansand og Stavanger, sier forhandlingsleder Jan Olav Andersen til digi.no.

Han forteller også at Bardu hittill har vært skånet for streik, men nå tas også medlemmer der ut i streik.

På spørsmål om hva slags konsekvenser det vil bli nå som streiken trappes opp, svarer Andersen at det vil bli ytterligere forsinkelser og at det vil gå utover UMTS-byggingen.

- Utbyggingen av UMTS-nettet vil stoppe i Norge og Danmark, sier Andersen til digi.no.

I tillegg til Telenors kunder, rammes også konkurrentene og de som ønsker å bytte leverandør.

- Forhandlernettet på mobilsiden vil også merke det fordi det blir større forsinkelser. Storkunder som Statoil og DNB NOR vil merke det ved problemer på hussentraler som ikke vil bli fikset under streiken, sier Andersen til digi.no.

Informasjonssjef i Telenor, Scott Engebrigtsen, sier til digi.no at den eneste informasjonen konsernledelsen har fått, er at det er varslet opptrapping.

– Vi har ikke fått egen informasjon om hvor folk blir tatt ut i streik. Følgelig kan vi ikke si noe om konsekvensene. Det vi vil si, er at vi er generelt bekymret dersom opptrappingen går utover tjeneste og kundene våre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.