Telenor styrker sin posisjon i Thailand

Telenors datterselskap i Singapore har kjøpt seg opp til en andel på 49 prosent i Thai Telco Holdings.

Telenors datterselskap i Singapore har kjøpt seg opp til en andel på 49 prosent i Thai Telco Holdings. Telenor Asia styrker med dette sin operasjonelle rolle i mobiloperatøren DTAC gjennom morselskapet UCOM.

Det Thailand-registrerte selskapet Thai Telco Holdings Co. Ltd. (TTH) har inngått avtale med Bencharongkul-familien om kjøp av familiens 39,9 prosents andel i United Telecommunications Industry PCL (UCOM) for et totalbeløp på 9,2 milliarder bath (ca. 1,4 milliarder kroner).

TTH er et privat investeringsselskap. Singapore-baserte Telenor Asia Pte Ltd (Telenor Asia), som er et heleid datterselskap av Telenor ASA i Norge, vil ha en 49 prosents eierandel i TTH.

Siden 2000 har Telenor Asia, i samarbeid med Bencharongkul-familien, vært en viktig direkte investor i både UCOM og Total Access Communications PCL (TAC), bedre kjent under merkenavnet 'DTAC', der UCOM har en 41,6 prosents eierandel.

- Vi er glade for å kunne delta i denne transaksjonen i egenskap av vårt eierskap i TTH. Vi vil nå være i stand til å nå vårt langsiktige mål om å overta et større ansvar i forhold til drift og ledelse av TAC og ser fram til å videreføre vårt samarbeid med vår partner gjennom flere år, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, i en kommentar til transaksjonen.

Til toppen