BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-tall bedre enn ventet

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas overrasket positivt med hyggelige tall for andre kvartal.

23. juli 2003 - 08:46

Telenors driftsinntekter økte i andre kvartal 2003 med 10 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor til vel 13,2 milliarder kroner. Driftsresultatet økte fra 691 millioner kroner til 1.612 millioner kroner som følge av god underliggende drift, skriver Telenor forsiktig i sin pressemelding.

Analytikerne hadde i snitt ventet et driftsresultat på 1.268 millioner kroner, i følge TDN Finans.

Resultat før skatt økte med 2,1 milliarder kroner til nærmere 2,5 milliarder kroner. 1,5 milliarder kroner stammer fra salg av aksjer i det greske mobilselskapet Cosmote, men dette gir likevel et løft på hele 600 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

- Vi kan registrere fortsatt inntektsvekst og en solid resultatforbedring, og ser nå tydelig positive resultater av igangsatte kostnadsreduserende tiltak og vår strategi om å konsolidere mobil-operasjonene i utlandet, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas. Vi er glade for at vi har klart å opprettholde markedsandelen for fastnett-virksomheten i Norge og at veksten i vår utenlandske mobilportefølje fortsetter.

Sammenliknet med andre kvartal 2002 økte EBITDA-marginen i andre kvartal 2003 fra 27 til 33 prosent mens EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) økte fra 3,2 til 4,35 milliarder kroner.

Økningen skyldes hovedsakelig kostnadsinnsparinger gjennom Delta 4 og konsolidering av selskaper. I første halvår 2003 økte EBITDA med 39,5 prosent i forhold til første halvår i fjor til 8,5 milliarder kroner.

Telenor mister dog kunder på mobilsiden i Norge og har nå en markedsandelen på 58 prosent, ned fra rundt 60 prosent ved utgangen av første kvartal.

Markedandelen på fastlinje-abonnement står stille på rundt 70 prosent, men driftsmarginen øker med fem prosentpoeng til 36 prosent.

TV-divisjonen (Broadcast) rapporterte et positivt og økt driftsresultat, økte driftsinntekter og EBITDA i andre kvartal, i hovedsak som følge av konsolideringen av Canal Digital.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.