BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-tall bedre enn ventet

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas overrasket positivt med hyggelige tall for andre kvartal.

23. juli 2003 - 08:46

Telenors driftsinntekter økte i andre kvartal 2003 med 10 prosent sammenliknet med tilsvarende periode i fjor til vel 13,2 milliarder kroner. Driftsresultatet økte fra 691 millioner kroner til 1.612 millioner kroner som følge av god underliggende drift, skriver Telenor forsiktig i sin pressemelding.

Analytikerne hadde i snitt ventet et driftsresultat på 1.268 millioner kroner, i følge TDN Finans.

Resultat før skatt økte med 2,1 milliarder kroner til nærmere 2,5 milliarder kroner. 1,5 milliarder kroner stammer fra salg av aksjer i det greske mobilselskapet Cosmote, men dette gir likevel et løft på hele 600 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.

- Vi kan registrere fortsatt inntektsvekst og en solid resultatforbedring, og ser nå tydelig positive resultater av igangsatte kostnadsreduserende tiltak og vår strategi om å konsolidere mobil-operasjonene i utlandet, sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas. Vi er glade for at vi har klart å opprettholde markedsandelen for fastnett-virksomheten i Norge og at veksten i vår utenlandske mobilportefølje fortsetter.

Sammenliknet med andre kvartal 2002 økte EBITDA-marginen i andre kvartal 2003 fra 27 til 33 prosent mens EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) økte fra 3,2 til 4,35 milliarder kroner.

Økningen skyldes hovedsakelig kostnadsinnsparinger gjennom Delta 4 og konsolidering av selskaper. I første halvår 2003 økte EBITDA med 39,5 prosent i forhold til første halvår i fjor til 8,5 milliarder kroner.

Telenor mister dog kunder på mobilsiden i Norge og har nå en markedsandelen på 58 prosent, ned fra rundt 60 prosent ved utgangen av første kvartal.

Markedandelen på fastlinje-abonnement står stille på rundt 70 prosent, men driftsmarginen øker med fem prosentpoeng til 36 prosent.

TV-divisjonen (Broadcast) rapporterte et positivt og økt driftsresultat, økte driftsinntekter og EBITDA i andre kvartal, i hovedsak som følge av konsolideringen av Canal Digital.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.