BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor tapte for Netcom

NetCom danket ut både Telenor og flere utenlandske televerk i kampen om å få Hordaland fylkeskommune på kundelisten. NetCom-avtalen gjør at fylkeskommunen sparer flere hundre tusen kroner i året på sin utenlandstelefoni.

Øystein Kvistad
20. feb. 1997 - 09:43

Telekonkurransen virker. Det kan i hvertfall Hordaland fylkeskommune skrive under på. Fylkeskommunen vil fra nå av spare flere hundre tusen kroner i året i teleutgifter etter å ha gjennomført en anbudskonkurranse på sin utenlandstelefoni.

Valget falt på NetCom GSM AS, som dermed danket ut både storebror Telenor og flere utenlandske teleoperatører. Det er pris og kvalitet på linjene til utlandet som har vært de to viktigste parametrene for Fylkeskommunenen.

Hordaland fylkeskommune kjøper årlig teletjenester for 25 millioner kroner, og av dette utgjør telefoni til utlandet omlag én million kroner. Haukeland sykehus er den desidert største forbrukeren av utenlandstelefoni i fylkeskommunen, og ringer hvert år for

cirka 600.000 kroner. Flest telefoner går til Sverige (ca. 27%), mens det også ringes flittig til Danmark (15%) og England (13%), opplyser NetCom i en pressemelding.

-Denne avtalen vil gi oss store besparelser, og vi er glade for at liberaliseringen og utviklingen i telemarkedet kan utnyttes på denne måten, sier innkjøpssjef Rolf Stefner i Hordaland fylkeskommune. Avtalen som er inngått er av to års varighet, med opsjon til å forlengelse i ytterligere to år.

Salgssjef Kristian Renaas i NetCom er tilfreds med den nye avtalen, som uten tvil styrker selskapets posisjon i Bergen.

- Denne avtalen om utenlandstrafikk kommer i tillegg til de mobil-avtalene vi nettopp har inngått med blant andre Bergen Taxi og Taxi Vest. Bergen er ett av våre satsingsområder, og det er hyggelig at vi blir valgt fremfor de internasjonale telverkene, sier Renaas.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.