Telenor tar TAC?

Dager etter at Telenor investerte 1,6 milliarder kroner i det malaysiske teleselskapet DiGi Swisscom, melder det thailandske teleselskapet Total Access Communications (TAC) at Telenor er et av to selskap som diskuterer overtakelse av inntil 25 prosent av selskapet.

Dager etter at Telenor investerte 1,6 milliarder kroner i det malaysiske teleselskapet DiGi Swisscom, melder det thailandske teleselskapet Total Access Communications (TAC) at Telenor er et av to selskap som diskuterer overtakelse av inntil 25 prosent av selskapet.

Telenor har i lengre tid vurdert å kjøpe en aksjepost i det thailandske mobilselskapet som i kroner og øre vil kunne komme til å koste betydelig mer enn investeringen i Malaysia.

En talskvinne i TAC, sier til Dow Jones Newswires at selskapet nå er i samtaler med Telenor med sikte på å selge ut en del av selskapet. Selskapets sjef for Investor Relations, Naree Pruksayapha, siteres av Dow Jones på at det er to potensielle kjøpere av en aksjepost i TAC, men oppgir bare Telenor ved navn. Tidligere har selskapet opplyst at det var i samtaler med fire ulike selskap. - Ingenting er avklart, men vi er seriøse med en eller to strategiske partnere. Dette bekrefter også tidligere rapporter i lokale aviser om at Telenor vurderer selskapet.

Ansvarlig for Telenors satsing i Asia, Knut Reed, bekrefter overfor digi.no at Telenor har sett på TAC og andre teleselskap i Thailand, men avkrefter at selskapene har kommet nærmere en enighet. - Vi har ikke vært i noen tettere forhandlinger med selskapet om kjøp av aksjer.

Reed vil heller ikke spekulere i om hvorfor selskapet selv gir inntrykk av at de to selskapene er nærmere en enighet.

- Vi var nylig i Thailand der vi så nærmere på dette og andre prosjekter i landet, men noen avtale foreligger ikke, sier han.

Nyhetsmeldingen førte imidlertid til at TAC-aksjen steg med 18 prosent før helga på Singapore-børsen. TAC melder at en ny partner vil kunne kjøpe så mye som 25 prosent av aksjene i selskapet, der 65 prosent eies av det thailandske indiustriselskapet United Communication Industry (UCI).

UCI har lenge kjempet for å beholde kontrollen over mobilselskapet, og får derfor også skylden for at TAC ikke sitter med en internasjonal partner etter lang tids forhandlinger.

TAC regner med at 25 prosent av selskapet kan være verdt nærmere 3 milliarder kroner. De pengene vil i hovedsak gå med til å betale utestående gjeld, som tynger selskapet sterkt. I fjor måtte det forhandles om en samlet gjeld på over 5 milliarder kroner etter landets valutakrise og dårlige økonomiske utvikling.

Også konkurransen i markedet er hard, der landets største mobilselskap, Advanced Info Services nylig har fått inn kapital fra Singapore Telecom som tidligere i år kjøpte seg opp til 20 prosent i selskapet.

Til toppen