Telenor tatt av lynet

Det kraftige tordenværet som stadig var innom Øst- og Sørlandet i juli, førte til så mange feil at Telenors kapasitet for feilretting er helt sprengt.

Det kraftige tordenværet som stadig var innom Øst- og Sørlandet i juli, førte til så mange feil at Telenors kapasitet for feilretting er helt sprengt.

Telenor Privat melder om mer enn 32.200 feilmeldinger fra hele landet i juli, noe som er 8.000 flere enn normalt. Økningen står Øst- og Sørlandet for som faktisk hadde en dobling i antallet feilmeldinger.

Også bedriftskundene har blitt rammet av uværet. Telenor Bedrift noterte 27.000 feilmeldinger bare på Østlandet i juli, noe som er 12.000 flere enn normalt.

Telenor mener at dette er det verste tordenværet som har herjet over Øst- og Sørlandet på mange år.

Telenor Installasjon har innkalt ekstramannskaper og disse gjør ifølge Telenor en kjempeinnsats, slik at Telenor Bedrift er nærmest ajour med retting av alvorlige feil.

-Alt disponibelt mannskap - en del medarbeidere har også avbrutt ferien for å hjelpe til - er satt inn for å gi kundene forbindelsen tilbake, forteller Håkon Gjerde, direktør i Telenor Bedrift, i en pressemelding.

Han forteller videre at kunder med serviceavtaler er prioritert i slike situasjoner.

-Her greide vi å innfri kravene i de fleste tilfeller. Vi anbefaler serviceavtaler for å sikre rask feilretting, skriver Gjerde.

Ifølge Gjerde er det bare en fjerdedel av bedriftskundene som har opprettet en slik avtale.

-Jeg anbefaler for øvrig at bedrifter sikrer tele- og datautstyret mot overspenning. Slikt utstyr koster fra 1000-lappen og oppover.

Elisabeth Gjølme, informasjonsdirektør i Telenor Privat, forteller i den samme pressemeldingen at Telenor Privat hadde 35 prosent flere feilmeldinger enn normalt og at mer enn 27.000 av meldingene var om fullt brudd i telefonforbindelsen.

-Ved begynnelsen av uke 33 gjensto fortsatt vel 3.000 feil å rette, men vi setter nå alt inn på å rette opp også disse feilene og regner med å kommer ajour i løpet av uken.

Både Telenor Bedrift og telenor Privat melder om at den ekstraordinære situasjonen har ført til at de i de nærmeste ukene vil måtte operere med lengre leveringstider på nytt utstyr og nye linjer enn normalt.

Til toppen