BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor: - Telenor billigere enn Telia

Telenor Mobils kunder betaler langt mindre enn Telias mobilkunder, mener Telenor Mobil. Selskapet imøtegår dermed påstander fra Telia om at selskapet har Nordens nest laveste mobilpriser.

Frode Eriksen
27. apr. 2000 - 08:50

Telia fikk PricewaterhouseCoopers (PWC) til å utarbeide en rapport om prisnivået i 16 europeiske mobilmarked som et svar på en rapport fra den svenske Post- och Telestyrelsen (PTS). I en pressemelding sendt ut tidligere i måneden konkluderte Telia med at landet var Europas billigste mobilland bare forbigått av Danmark og Frankrike. Dette var stikk i strid med PTS rapporten som konkluderte med at Sverige var Nordens dyreste mobilland.

I Telenor Mobil har man lest rapporten med undring og etter å ha gransket Telias egne konklusjoner kommer selskapet fram til at den svenske PTS hadde rett i sin påstand.

Informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas, sier til digi.no at Sverige er klart dyrest i Norden på mobiltelefoni, mens Danmark, Norge og Finland ligger lavere i pris. - OECD skriver i sin prisrapport at vi er billigere enn Tele Danmark, mens andre rapporter sier noen annet, sier han.

- Telia har tatt utgangspunkt i et ringemønster i sin rapport som svært få bruker, og har ikke tatt med tekstmeldinger, noe som i Sverige er svært dyrt, nærmere 2,50 kroner, mot vel 1 krone i Norge.

I sum betyr dette at Telenor er mye billigere enn Telia, sier Heldaas, og støtter dermed den svenske PTS sin konklusjon om at de svenske mobilprisene er Nordens dyreste.

Telenor Mobil konkluderer med at selskapet er langt billigere på forhåndsbetalt abonnement, mens Telia er litt billigere på fakturert abonnement. Når det gjelder storbrukere og bedriftskunder viser både Telias og Telenors beregninger at Telenor Mobil er klart billigere. Også disse beregningene er gjort med utgangspunkt i noe ulikt ringemønster. Ulike rabattordninger gjør at det er svært vanskelig å regne ut gjennomsnittspriser og sette opp dette på en enkel måte.

Men samlet viser beregningene at Telenor Mobils kunder betaler langt mindre enn Telias kunder, er Telenors konklusjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.