RESULTATERFINANS

Telenor/Telia avvises i Dublin

Esat Telecom avviser Telenor/Telias fiendtlige bud på teleselskapet som ble framsatt onsdag på nærmere 13 milliarder kroner. Styret i Esat Telecom sier i en uttalelse at aksjeeierne bør avvise budet, fordi det setter en altfor lav verdi på selskapet.

Frode Eriksen
2. des. 1999 - 08:28

Telenor/Telia forsøkte å få til en forståelse med største aksjonær og grunnlegger i Esat Telecom, Dennis O'Brien (14 prosent), uten at dette har lykkes. På en pressekonferanse onsdag fortalte visekonsernsjef i Telenor/Telia, Terje Thon at selskapet likevel valgte å legge fram et bud på selskapet slik at aksjonære selv kunne avgjøre om de ville akseptere budet eller ikke.

Styret i Esat Telecom brukte imidlertid ikke lang tid på å bestemme seg for sin holdning, og ber aksjonærene om å avvise Telenor/Telias bud, som styret mener undervurderer selskapets verdi.

- Budet undervurderer mulighetene bedriften har, og vi vil derfor motarbeide dette budet, uttaler O'Brien.

Thon sa onsdag at budet var svært bra for aksjeeiere som mottok en gevinst på børsverdien fra mandag på 24 prosent, men det viser seg altså at Telenor/Telia kanskje må legge ytterligere penger på burdet for å få aksjonærene med seg.

- Dette er et fear bud som jeg tror aksjeeierne vil akseptere. Det er hensikten med å legge budet fram, sa Thon.

Telenor/Telia må motta aksept fra minst 50,1 prosent av aksjonærene for at budet skal gjelde, og Telenor vil nøye seg med det selv om ønsket er full overtakelse. Budet gjelder i 60 dager, og om Telenor/Telia mottar aksept fra minst 80 prosent av aksjonærene kan selskapet kreve tvangsinnløsning av de resterende aksjonærene.

Blant årsakene til at Telenor/Telia ønsker å kjøpe Esat Telecom er at selskapet sammen med nettopp Telenor/Telia eier hver sin halvpart av mobilselskapet Esat Digifone. Denne problematiske eiersituasjonen ønsker Telenor/Telia nå å kjøpe seg ut av.

Thon avviser overfor digi.no at kjøpet representerer en stilendring for selskapet.

- Budet på Esat Telecom markerer ingen stilendring fra Telenor/Telia. Vi har anstrengt oss for å få en forståelse med den største eieren, men det har ikke lykkes. Vi valgte likevel å legge inn et bud på selskapet, sier visekonsernsjef i Telenor/Telia, Terje Thon, som selv mener budet ikke kan karakteriseres som fiendtlig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.