Telenor tester nytt supernett

Allerede før ADSL, arvtagerne til ISDN, er i salg, begynner Telenor testene av VDSL, neste generasjons digitale bredbånd.

Allerede før ADSL, arvtagerne til ISDN, er i salg, begynner Telenor testene av VDSL, neste generasjons digitale bredbånd.

Som telekunde kan du forvente stadig raskere lanseringer og konkurrerende standarder. I november vil de første kundene få ADSL av Telenor.

Telenor er den første teleoperatøren i Europa som tester ut VDSL, en ny bredbåndsteknologi gir en fart data på inntil 25 Mbps på eksisterende telefonkabler. Gjennom et prøveprosjekt som starter i høst vil Telenor-kunder i Stavanger og Sandnes få tilbud om å teste inntil 30 digitale TV-kanaler og høyhastighets internettforbindelse via telefonnettet, forteller Telenor.

Les mer om ADSL og VDSL:
Start for ADSL-salg trolig først i november
Telia lanserer ADSL før Telenor
Europa vil ha VDSL-standard innen seks måneder

Allerede i løpet av oktober vil de første pilotbrukerne kunne trykke på startknappen. Telenor skal ha 1000 prøvekunder innen neste sommer. VDSL og andre DSL-varianter er gammelt nytt i USA, så teknologien er relativt velprøvd. Telenor understreker derfor at selskapet arbeider med tjenestene VDSL skal tilby.

Når og til hvilken pris Telenor skal tilby VDSL sier ikke selskapet noen om.

Til toppen