Telenor tilbyr Europa russisk TV

Russisk TV, ORT, skal distribueres til Europa ved hjelp av Telenors Thor III-satellitt. Testsendinger er allerede i gang og den nye kanalen skal være kommersielt tilgjengelig i Europa tidlig i 1999.

ORT er etterfølgeren til det sovjetiske statsfjernsynet. Kringkasteren ble omdøpt til ORT i 1994. Nå ønsker TV-kanalen i samarbeid med Telenor å tilby russisk-talende i Europa sine TV-sendinger gjennom ORT International.

Det finnes anslagsvis to millioner russisktalende husholdninger i Vest-Europa, foruten et stort antall russiske immigranter i Israel. ORT når vel 55 millioner husholdninger i Russland, og er med dette en de kanalene som er mest sett i hele verden.

Telenors avtale med ORT er å distribuere TV-signalene i sitt dekningsområde for satellitten Thor III, fra en grad vest på frekvensen 12.456 MHz. Ifølge en pressemelding fra Telenor Satellite Services, vil prøvesendingene foregå ut i januar 1999.

Telenor Satellite services ser slike TV-kanaler som et satsingsområde, og signerte for noen uker siden en tilsvarende avtale med Prime TV, som nå distribuerer pakistansk TV i Europa.

Informasjonsmedarbeider i Telenor Satellite Services, Peggy Schoen, sier at Telenor for tiden er i ferd med å gjøre noe liknende ved å starte distribusjon av skandinavisk TV til de vel 16 millioner skandinavisk-ættede en finner i USA.

I løpet av de neste månedene vil Telenor og ORT også diskutere mulighetene for å tilby ORT ved hjelp av smartkort, både i Europa og i Nord-Amerika.

Til toppen