Telenor tilbyr (nesten) gratis Internett

I dag lanserer Telenor Internett-tilgang uten abonnement under navnet FriSurf.

I dag lanserer Telenor Internett-tilgang uten abonnement under navnet FriSurf.

- FriSurf er Telenors nye tilbud om Internett-tilknytning. Det er enklere å installere og vil for mange være rimeligere i bruk enn et vanlig Internett-abonnement. Ved å fjerne mange barrierer tror vi at flere nordmenn vil ta Internett i bruk, sier markedsdirektør Pål Normann Johansen i Telenor Nextel.

Det nye produktet ble lansert på en pressekonferanse onsdag.

28 prosent av landets husstander har allerede Internett-tilknytning. Til sammen har over 1,7 millioner nordmenn tilgang til Internett hjemme eller på jobb eller skole. Dette gjør Norge til et av de landene i verden med høyest Internett-utbredelse.

- Telenor regner med at vi kan passere 50 prosent ved innen utgangen av år 2000, men da må vi nå helt nye brukergrupper. FriSurf vil bidra til å realisere en slik ambisjon, sier Johansen.

Telenor regner med at det står flere hundre tusen PC-er i norske hjem som ikke er knyttet mot Internett, men som med enkle grep kan kobles opp.

FriSurf er først og fremst et tilbud til nye brukergrupper, og gir et rimeligere tilbud for inntil 22 minutters daglig Internett-bruk.

For nåværende brukere som benytter nettet mye eller ønsker større fleksibilitet, vil eksisterende abonnementsordninger fortsatt være mest gunstig. Abonnementsordningene gir blant annet valgfri e-postløsning, mulighet for egne hjemmesider og gratis hjelp-telefon.

- Abonnementsordningene er tilpasset behovene til mer erfarne brukere. Ettersom markedet og teknologien endrer seg, kommer det til nye brukergrupper med andre behov. Frisurf er ment å dekke disses behov, sier Johansen.

Fakta FriSurf:
  • FriSurf er Internett uten abonnementsavgift
  • FriSurf-brukerne får tilgang til elektronisk post (webbasert) og diskusjonsgrupper, men kan ikke legge ut egne hjemmesider.
  • FriSurf har en egen inngangsside på nettet med tips til brukerne og linker til andre nettsteder presentert i samarbeid med SOL (Scandinavia Online) og ABC Startsiden.
  • FriSurf gjør det enklere å komme på nett. En helt ny startpakke (CD-ROM) er utviklet med tanke på å hjelpe uerfarne PC-brukere i å installere og koble seg til Internett. Programvaren sikrer at alle innstillinger på brukerens PC er riktige, retter eventuelle feil og gjør at brukeren kommer seg rett på nett.
  • Pakken fås kjøpt hos de fleste Telenor-forhandlere eller kan bestilles på telefon 800 80 045. Det er også mulig å registrere seg direkte på Internett.
  • Hjelp og støtte vedrørende Internett-tilkobling og PC-bruk gis mot betaling på en egen hjelp-telefon.
  • På kveldstid og i helgene koster det 22 øre pr minutt å være knyttet til Internett med FriSurf. På dagtid koster det 36 øre pr minutt. I tillegg kommer den faste startavgiften på 45 øre.
  • Minuttavgiften og startavgiften som påløper ved bruk av Internett kommer spesifisert på telefonregningen.
  • FriSurf vil typisk lønne seg for de som er på nett 25 minutter om dagen (3 timer i uken). Bruker man Internett mer enn dette, vil andre abonnementsbaserte Internett-tilbud fra Telenor være mer gunstige.
Til toppen