Telenor tilfreds med åpent landskap

Et stort flertall av Telenors ansatte er tilfreds med åpent landskap, går det fram av en arbeidsmiljørapport.

Et stort flertall av Telenors ansatte er tilfreds med åpent landskap, går det fram av en arbeidsmiljørapport.

I 2003 kunne snaue 5.000 Telenor-ansatte flytte inn i flunkende nye lokaler med såkalt mobil arbeidsplass. Med trådløs internett-oppkobling skulle ansatte ikke ha fast arbeidspult, men jobbe der det var mest hensiktsmessig.

Forsker Kirsten Arge i Norsk Byggforskningsinstitutt har fått på oppdrag fra Telenor å evaluere de nye lokalene til Telenor på Fornebu.

Over et tosidig oppslag i Aftenposten retter hun skarp kritikk til Telenor, der hun refererer til ansatte som klager over for lite ro i åpne landskap. «Enten så har interiørarkitektene ikke brukt hodet, eller så ha de glemt at det er noe som heter konsentrert arbeid,» sier forskeren.

- Dette er feil tolkning av undersøkelsen, hevder informasjonssjef Dag Melgaard i Telenor til digi.no.

Han antyder at 90 prosent av de vel 5.000 ansatte er fornøyde og rapporterer mer effektiv og kommunikasjonsvennlig arbeidsmiljø med de nye lokalene. Samarbeidet på tvers skal ha forbedret seg og det er enklere å kommunisere. Nå kan man tusle bort til nabobordet istedet for å avtale møter.

Like fullt presiserer Melgaard at Telenor har som mål å bli Nordens beste arbeidsplass. Ledelsen vil derfor gå nøye igjennom rapporten og lete etter forbedringspotensialer. Det vil alltid være behov for å sitte i ro og fred med konsentrerte arbeidsoppgaver ved alt fra prosjektbeskrivelser til strategiske oppgaver.

Telenor besitter i alt 137.000 kvadratmeter, hvorav Accenture leier en del. Det er likevel rikelig med plass til å utbedre videre til for eksempel arbeidsrom og såkalte stillerom. Her kan ansatte ha kortvarige møter eller ta telefoner.

Selskapet legger også opp til utstrakt bruk av hjemmekontor og fleksibele arbeidstidsordninger. Ansatte får utstyrt bærbare PC-er av Telenor som de kan koble seg opp hjemmenfra og direkte opp mot bedriftsinterne systemer.

Til toppen