Telenor tjener på å kutte emisjon

Børsen og analytikerne tror Telenor valgte en tidsriktig finansiering for satsingen i India.

Telenor tjener på å kutte emisjon

Børsen og analytikerne tror Telenor valgte en tidsriktig finansiering for satsingen i India.

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Telenor dropper en emisjon på 12 milliarder kroner og satser i stedet på kontanter og lån for å finansiere investeringen i Unitech Wireless i India.

– Telenor har tatt et valg, og dette var nok det minste av to onder, sier senioranalytiker på telekom Stefan Pettersson i Nordea Markets til NTB.

Den planlagte emisjonen i Telenor på 12 milliarder kroner fikk ingen god mottakelse da planene ble lansert i fjor. Tirsdag reagerte markedet med å sende verdien på Telenor-aksjen moderat opp. Etter rundt to timers handel hadde kursen styrket seg med rundt 1,5 prosent.

Det norske telekonsernet fortalte om nyheten i en børsmelding tirsdag morgen. Telenor kommer til å eie 60 prosent av Unitech Wireless når transaksjonen er i boks.

Lån og kontanter
– Telenor har besluttet å finansiere investeringen i Unitech Wireless i India gjennom en kombinasjon av kontantstrøm og opptak av ny gjeld, heter det i børsmeldingen fra Telenor.

Konsernet legger opp til å finansiere investeringen i India med banklån og kontanter, ved blant annet å ikke dele ut utbytte til aksjonærene for året 2008 og 2009. Imidlertid vil ikke et endelig forslag om dette foreligge før etter at 2009-regnskapet er klart.

Telenor har allerede inngått å avtale om å ta opp et treårig banklån på 8 milliarder kroner for å finansiere investeringen i India. Konsernet mener det indiske telekommarkedet er et av verdens raskest voksende.

– Øker risikoen
– Det er vanskelig å realisere kapital ved en emisjon i det markedsklimaet vi har i dag, og en emisjon var lite populært. Likevel vil et banklån på 8 milliarder kroner øke risikoen i selskapet, og er nok heller ikke optimalt, sier Pettersson.

Han konkluderer med at den økte risikoen er til å leve med for Telenor, selv med den risikable situasjonen i det internasjonale kredittmarkedet tatt i betraktning.

Orion Securities tolker meldingen fra Telenor som positiv på lang sikt og hever nå sitt kursmål på konsernet.

– Våre estimater på resultat per aksje er ventet å bli løftet med 10-15 prosent for 2009-2010 etter meldingen. Det nye kursmålet vil ligge nærmere 60 kroner aksjen, skriver Orion i en mail til E24.no.

Fullføring av India-transaksjonen er ventet å skje i løpet av inneværende kvartal.

    Les også:

Til toppen