Telenor-topp i millionkrangel

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas og telekonsernets tidligere styreleder Tom Vidar Rygh krangler om over 40 millioner kroner.

På tampen av fjoråret solgte Telenor venturefondet Telenor Venture III til Ryghs selskap Ncap. Men like etter at avtalen var i boks, røk partene uklare. Partene beskylder hverandre for mislighold av betaling og avtalebrudd.

- Dette er ikke en sak for det offentlige rom, sier Telenor-direktør Bjarne Aamodt, som er styremedlem i fondet, til Dagens Næringsliv.

Telenor mener selskapet ikke har fått de pengene de har krav på, og skriver blant annet i årsberetningen: «I forbindelse med salget av Telenor Venture III as har kjøper misligholdt betaling på 41 millioner kroner», skriver Dagens Næringsliv.

Kjøper hevder at det foreligger vesentlige garantibrudd og mangler, og at selskapet faktiske stilling var i strid med kjøpers forutsetning.

Fondets styreleder, Steenstrup Stordrange-advokat Robert Sveen, ønsker ikke å kommentere saken. Han viser til Tom Vidar Rygh, som imidlertid er på reise. (©NTB)

Til toppen