TELEKOM

Telenor trakk Ludo-kjøp i siste sekund

Hemmelig avtale forklarer Idar Vollviks mobilkollaps.

Tirsdag denne uken skal Telenor ha trukket sin interesse for å kjøpe Ludo Mobil. Nå går det mot en trist avslutning for Idar Vollviks mobileventyr.
Tirsdag denne uken skal Telenor ha trukket sin interesse for å kjøpe Ludo Mobil. Nå går det mot en trist avslutning for Idar Vollviks mobileventyr. Bilde: Marius Jørgenrud
26. jan. 2012 - 14:21

Torsdag ble det kjent at Ludo Mobil begjæres konkurs fra sin leverandør Ventelo, og at alle selskapets kunder fra 3. februar står uten forbindelse om de ikke bytter leverandør.

Dermed brenner det et blått lys for Idar Vollviks comeback i det norske mobilmarkedet.

Som eneste avis kunne digi.no avsløre at Idar Vollvik jobber med å selge kundemassen. I dag kan vi presentere avtaleutkastene mellom Telenor og Ludo Mobil. I avtaleutkastet vi har fått tilgang på fremgår det at Telenor ville kjøpe Ludo Mobil sin virksomhet.

Kjøp i vasken

Alle Ludo Mobils kunder skulle overdras til Telenor, samt at Telenor kunne bruke merkevaren Ludo Mobil i to år. Avtalens verdi er ikke angitt i avtaleutkastet digi.no har tilgang på, som er datert 13. januar 2012, men etter det vi har grunn for å tro ble verdien av avtalen estimert til mellom 50 og 60 millioner kroner.

Men tirsdag 24. januar kom beskjeden fra Telenor. De ville ikke gå videre med avtalen. Ludo-kjøpet ble ikke noe av, får digi.no opplyst. Dette slo ned som en bombe hos Vollvik og Ludo.

Avtale-utkastet kan du laste ned her (pdf)

Telenor vil ikke kommentere denne saken.

- Vi kommenterer bare avtaler vi har inngått. Telenor gjør kontinuerligere forretningsvurderinger, men vi kommenterer ikke på denne type saker i mediene, sier Telenors informasjonssjef Anders Krokan til digi.no.

Uenighet

Parallelt med dette har Vollvik ført forhandlinger med Ventelo om å bli enige om et pengekrav Ventelo har mot selskapet. Ventelo mener at Ludo Mobil skylder over 30 millioner kroner, og i fjor sommer sa selskapet opp avtalen med Vollviks mobileventyr. Det betyr at fra nyttår hadde ikke Ventelo lengre noen plikt å levere mobilsignaler til Ludos kunder.

Til digi.no forteller Heidi Egede-Nissen at de i det lengste håpet på at Ludo ble enige med en partner, slik at Ventelo da kunne få sitt utestående. Da dette ikke skjedde, sier Egede-Nissen, så de ikke noe annet valg enn å begjære selskapet konkurs og varsle Ludos kunder om at de måtte finne seg en ny leverandør innen 3. februar.

Ludo Mobil på sin side mener at det er Ventelo som skylder dem penger, fordi Ventelo har overfakturert Ludo Mobil. Dette er en påstand Ventelo, ifølge kommunikasjonssjef Egede-Nissen ikke kjenner seg igjen i.

Forhandlet om gjeld

Digi.no er i besittelse av et avtaleutkast mellom Ventelo på den ene siden og Ludo Mobil og selskaper i Vollvik-sfæren på den andre siden. Avtalen er ikke datert annet enn januar, men omhandler hvordan Ventelos fordring på Ludo, tilsvarende rett over 30 millioner kroner, skulle selges til selskapet Acea Eiendom AS for 15 millioner kroner. Bak selskapet Acea Eiendom står eiendomsinvestor Kristian A. Adolfsen, som har finansiert Idar Vollviks mobileventyr.

I avtalen fremgår det at når denne summen ble betalt så skulle Ventelos konkursbegjæring trekkes fra Bergen Tingrett.

Ventelos konsernadvokat, Christopher W. Husebye, skriver i en e-post med avtaleutkastet at:
«For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at Konkursbegjæringene blir sendt i dag mot så vel Ludo Mobil som garantistene, slik at vi når fristen innen utløpet av dagen i morgen. Disse vil imidlertid trekkes så snart avtale er gjensidig signert og penger er mottatt på konto.»

Husebye ville ikke kommentere saken ettersom digi.no ikke ville opplyse hvem som hadde gitt oss tilgang til avtalen.

Hele avtalen kan du laste ned her (pdf)

- De stjeler kundene

Kristian Adolfsen forteller til digi.no at det var et konsortium av investorer som skulle kjøpe kravet fra Ventelo, og ikke hans selskap. Hotell-milliardær Adolfsen har vært investor i flere av Vollviks sine prosjekter, og har bistått Vollvik i forhandlingene med både Ventelo og Telenor.

Han er rasende på hvordan Ventelo har håndtert saken.

– Vi hadde en løpende dialog med Ventelo, og det meste var klart. Men så ble vi møtt med en konkursbegjæring, sier Adolfsen til digi.no.

– Jeg skjønner jo nå at hele intensjonen til Ventelo var å rappe kundene fra Ludo, sier Adolfsen til digi.no og forteller at det var da Telenor-avtalen havarerte denne uken at det ble umulig å komme til enighet med Ventelo.

Adolfsen forteller at de mistenker at Ventelo har utøvd press mot Telenor for å få dem til å trekke seg fra avtalen. Dette er påstander som Ventelo ikke kjenner seg igjen i, og som avvises på det sterkeste fra selskapets kommunikasjonsavdeling. Men Adolfsen er krystallklar:

- Idar gir ikke opp. Han kommer til å kjempe til det siste, og det vil bli et stort søksmål i 100 millioners-klassen, sier Adolfsen til digi.no.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.