Telenor tror ikke på film over ADSL

Det er bare ordentlig video som vil utnytte bredbåndslinjer skikkelig. Nå sier Telenor at man ikke tror folk vil ha spillefilmer over nettet.

Hva sier folk de ønsker av tjenester og muligheter og hva tar de faktisk i bruk når de får servert det? Spriket mellom disse to er ofte stort og leverandører må ofte ta sjanser når de skal lansere. Ingen så potensialet i SMS, men alle trodde netthandel skulle raskt skulle bli enormt.

På tirsdag lanserte ADSL-leverandøren NextGenTel video-på-bestilling, et system som lar brukere velge og få spilt av spillefilmer over sin bredbåndslinje. NextGenTels priser ligger under det du betaler i videoforretningen.

Les også

Du slipper å gå to ganger til videforretningen, men det er litt plunder med å koble PCen til TVen.


Video-on-demand har i mange år vært sett på som bredbåndsbransjens mål. Her har telebransjen en betaltjeneste som folk er vant til å betale for. Planen til selskaper som Bredbåndsfabrikken var å selge både linjer og tjenester som video. For det er særlig video som utnytter nettopp det brede båndet på de nye linjene.

Telenor arbeidet selv med et video-on-demand-tjenesten på midten av 90-tallet, men teknologien skrinla etter hvert dette. Nå forteller Telenor at selskapet ikke tror på video-on-demand.

- Vi har ingen planer om å lansere noen video-on-demand-tjeneste i år, forteller Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor Plus til digi.no.

- Vi tror ikke det er noen stor interesse i markedet for dette, sier Lessum.

Telenor har likevel satset på video gjennom bredbåndsportalen iCanal.

Lessum utelukker ikke en lansering i fremtiden, men Telenor lar heller NextGenTel være først. Dette er kanskje ikke helt overraskende fra Telenors side - selskapet kan være trygge på at man har langt flere kunder og kan kaste seg på dersom det blir noen suksess.

- Vi vet ikke om den tekniske kvaliteten er bra nok, sier Lessum til digi.no.

Spørmålet er hvor lang tid det tar og hvor mye Telenor må investere i sine baksystemer for å kunne levere video.

Til toppen