Telenor trosser skeptikere med høy ASP-vekst

Telenors tilbud om leie av programvare over Internett har slått an - selskapet knuser allerede analytikernes estimater for hele markedet til neste år.

Telenors tilbud om leie av programvare over Internett har slått an - selskapet knuser allerede analytikernes estimater for hele markedet til neste år.

ASP - muligheten for å leie programvare over Internett i stedet for å administrere sine egne IT-systemer - var et av årets motebegrep. Men alle moter gir seg og kursfallet til pioneeren Telecomputing har skuffet bransjen.

Men nå legger Telenor Bedrift AS tall på bordet som peker andre veien. På en pressekonferanse tidligere i dag fortalte Telenor Bedrift at deres ASP-tjeneste Login nå har 5600 brukere. Uten noen økning vil dermed Telenor omsette for minst 100 millioner kroner til neste år. (Bransjen regner med en kostnad på 1500 kroner pr. bruker pr. måned).

Dermed vil Telenor - uten vekst - omsette for mer enn det dobbelte av hva analyseselskapet IDC spådde hele det norske markedet ville nå i 2001. IDC har spådd en dobling hvert år, noe som gir et ASP-salg i Norge på 460 millioner kroner i 2004.

Med en kontrakt med Vesta Forikring på 1250 brukere drar Telenor trolig forbi Telecomputing og blir den største ASP-leverandøren i Norge.

Men Telenor Bedrift innrømmer at de står ovenfor store utfordringer.

- Vi gjorde en spørreundersøkelse med 300 norske IT-sjefer. Til tross for hva vi mener er bred medie-omtale rundt ASP og høye totaltkostnader for egen IT-drift, visste ikke 60 prosent av IT-sjefene hva ASP stod for, forteller Pål K. Kvalheim i Telenor Bedrift til digitoday.no.

I løpet av året har Telenor Login etablerte søstertjenester i Sverige og Danmark.

Til toppen