BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor unnlot å etterkomme rettens pålegg

Oslo namsrett ser alvorlig på at Telenor ikke rettet seg etter rettens pålegg gitt i en kjennelse 3. desember der Telenor ble pålagt å åpne for innkreving av piggdekkavgift via mobiltelefonen. Telenor hevdet at dette ikke lot seg gjøre av tekniske årsaker, men dette viste seg ikke å stemme.

Frode Eriksen
15. des. 1999 - 16:15

I en kjennelse fra Oslo namsrett må Telenor tåle sterk kritikk for å ikke ha fulgt opp kjennelsen fra Oslo namsrett 3. desember.

Samtidig mener namsretten at Teletopia ikke hadde grunnlag for å kreve midlertidig forføyning overfor Telenor Mobil den 3. desember da Telenor tidligere i måneden nektet å bidra til innkreving av piggdekkavgift over mobiltelefon. Denne forføyningen blir av namsretten opphevet og Telenor Mobil tilkjent saksomkostninger på 50.000 kroner fra Teletopia.

I en pressemelding fra Telenor Mobil mener selskapet at det har fått fullt medhold av retten i piggdekksaken mot Teletopia.

- Telenor Mobil er godt fornøyd med namsrettens kjennelse. For oss handler dette om hva som skal tillates fakturert på mobilregningen. Vi ønsker ikke at ulike avgifter eller varekjøp skal belastes mobilregningen, sier informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth H. Gjølme.

Selskapet ønsker et tydelig skille mellom telefonutgifter og betaling for varer eller tjenester foretatt fra mobiltelefonen.

- Vi ønsker ikke å blande dette sammen på mobilregningen, sier Gjølme, og viser til at Telenor Mobil har utviklet en bedre løsning for mobilhandel.

Namsretten sier i kjennelsen at Teletopia kunne ha unngått å havne i en situasjon der en hadde behov for midlertidig forføyning mot Telenor Mobil ved å forholde seg annerledes etter at selskapet ble kjent med Telenor Mobil sine innvendinger mot innkrevingsordningen.

Administrerende direktør i Teletopia, Robert Hercz, sier til digi.no at dette slett ikke er en full seier for Telenor slik selskapet hevder i sin pressemelding, og at dette bare viser at Teletopia ikke oppfylte de kravene som retten krevde for å opprettholde kravet til midlertidig forføyning.

Han sier at det nå er opp til Post- og teletilsynet, der han nå forventer et vedtak.

- Namsrettens kjennelse viser at Telenor lyver når de har sagt at det har vært teknisk umulig å gjennomføre innkrevingen. Kjennelsen sier ingenting om det at Telenor nekter å levere tilgang til denne tjenesten, sier Hercz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.