TELEKOM

– Telenor uten skyld i India

Kapil Siba var helt klar, sier Rigmor Aasrud etter møtet med den indiske IT-ministeren.

7. feb. 2012 - 13:57

New Delhi/Oslo (NTB-Hilde C. Kristiansen): Indias IT-minister mener Telenor er uten skyld i korrupsjonssaken, sier statsråd Rigmor Aasrud etter et møte i New Delhi tirsdag.

– Den indiske IT- og telekommunikasjonsministeren Kapil Siba bekreftet veldig tydelig at Telenor har kommet opp i en situasjon som de ikke er skyld i, sier fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) til NTB etter at hun tirsdag møtte sin indiske kollega.

Hun legger til at Siba mener Telenor er rammet av hendelser som inntraff før den norske telekomgiganten kom inn i India.

– Han la også vekt på at det er viktig med et samarbeid med Telenor i framtiden, sier Aasrud.

Døråpner
Det har vært viktig for Telenor å få en dialog med indiske myndigheter etter at det i forrige uke ble kjent at Telenors datterselskap Uninor hadde mistet 22 lisenser til å drive mobilnett for 36 millioner mobilkunder i India etter en dom i indisk høyesterett. Begrunnelsen var underprising og fusk ved tildelingen av lisensene.

Telenors Asia-direktør og Uninor-leder Sigve Brekke bekrefter at han like etter at statsrådene avsluttet sitt møte, møtte den indiske statsråden, men henviste ytterligere kommentarer til informasjonssjef Glenn Mandelid.

– Det var et godt og informativt møte der vi presenterte vår sak. Jeg kan ikke gå i detaljer på hva som ble diskutert, skriver Mandelid i en e-post til NTB.

Telenor kjøpte seg inn i allerede tildelte mobillisenser i 2008 ved å investere 8 milliarder for en andel på 67 prosent i selskapet Uninor. Den andre eieren er indiske Unitech Wireless. Telenor garanterer også for en gjeld på 6 milliarder kroner.

Telenor kan velge å delta i en eventuell ny budrunde om sine «gamle» lisenser, men kjemper en kamp med de indiske myndighetene om å slippe å betale to ganger for samme vare.

Fornøyd statsråd
Statsråd Aasrud er glad for at det er etablert kontakt mellom Telenor og indiske myndigheter på høyeste nivå.

– Jeg er veldig glad for at det rett etter mitt møte var et møte mellom Telenor og Siba, så det er etablert en direkte dialog mellom Telenor og ministeren, sier Aasrud.

Hun oppfatter at indiske myndigheter ønsker en konstruktiv dialog for å finne en akseptabel løsning.

– Jeg opplever at indiske myndigheter og IT-ministeren er veldig tydelige på at Telenor er en viktig samarbeidspartner, og at de ønsker å ha Telenor som en langsiktig partner, og det syns jeg er betryggende, sier Aasrud.

Verdien av Telenor-aksjen var omtrent uendret på Oslo Børs tirsdag. Aksjen sank med 0,1 prosent til 93,80 kroner. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.