Telenor utsetter forhandlinger om iPhone

Det samtales igjen over jul om en mulig norsk lansering av den 3G-løse mobilen.

Telenor utsetter forhandlinger om iPhone

Det samtales igjen over jul om en mulig norsk lansering av den 3G-løse mobilen.

Oslo (NTB): Forhandlingene rundt en norsk lansering av Apples mobiltelefon er utsatt, opplyser Telenor.

Apples toppsjef Steve Jobs var denne uken i Oslo i anledning fredsprisutdelingen. Fredsprisvinner Al Gore er styremedlem i Apple og venn av Jobs. Selv om Jobs' besøk i Oslo fikk ryktene til å gå om lansering av Apples mobiltelefon iPhone på norsk jord, kan Telenor melde at det ikke foreligger noe nytt ennå.

– Vi har vært i kontakt med kretsen rundt Steve Jobs og blitt enige om at samtalene utsettes over julen, sier pressetalsmann Atle Lessum til VG Nett.

Lessum antyder at Apple foreløpig ønsker å fokusere på Tyskland, Storbritannia og Frankrike, de tre eneste landene i Europa der iPhone hittil er blitt lansert. Ifølge Lessum vurderer Apple flere varianter av iPhone til en eventuell lansering i Norge, og VG Nett mener det kanskje kan bety at telefonen kommer med 3G-støtte, noe den hittil ikke har.

Apples mobiltelefon kom første gang i salg i juni i år i USA. Apple har hittil valgt ut spesifikke leverandører i de landene telefonen er i salg, noe som krever lange forhandlinger med mobilleverandører i hvert enkelt land. Foruten Telenor er NetCom, som en del av TeliaSonera, regnet som de mest sannsynlige leverandørene av telefonen i Norge.

    Les også:

Til toppen