KARRIERE

Telenor utsetter kuttvedtak

Nedleggelsene skal igjen drøftes med de tillitsvalgte.

7. apr. 2011 - 08:37

Tirsdag ble det kjent at ledelsen i Telenor ønsker å legge ned kontorer i Sarpsborg, Gol, Hammerfest og Bardu. Kuttene er ledd i strukturelle endringer som ble lagt fram i februar. Det uttalte målet er å «sikre bærekraftig og lønnsom drift over tid». Telenor-klubbene i EL & IT Forbundet avviser at nedleggelsene er i tråd med dette målet, siden de forutsetter kraftig oppbemanning andre steder i landet. De mener også at Telenor har søkt å holde planene skjult så lenge som mulig, og at framgangsmåten utgjør et brudd på Hovedavtalen.

Seint i går kveld meldte Telenor-klubbene i EL & IT Forbundet at Telenors styrevedtak om nedleggingene er utsatt i to dager.

– Nye drøftinger med de tillitsvalgte skal gjennomføres i mellomtiden. Samtidig som dette skjer er det stor aktivitet i fagbevegelsen og i de ansvarlige politiske partier. Tre av de berørte kommunene har arbeiderpartiordførere, og Telenors nedleggingsplaner kan bli tema på Arbeiderpartiets landsmøte som starter torsdag 7. april, heter det i uttalelsen fra klubbene.

De tillitsvalgte understreker at utsettelsen og de nye drøftingene ikke bedrer prosessen noe vesentlig.

– Det er grunn til å anta at det ikke legges opp til noe fornyet dialog med de berørte kommuner og fylkeskommuner. Det betyr at Telenor så langt ikke akter å endre noe på sin innstilling, sier de.

Klubbene peker på at et stort flertall av de 136 arbeidsplassene som Telenor ønsker å legge ned, fylles i dag av kvinner, og at alternativt arbeid i de fire lokalmiljøene er «praktisk talt fraværende».

De oppfordrer følgelig til «solid politisk press».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.