BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor vant ny svensk satellittkontrakt

Det svenske Bonnier-selskapet SIX AB har skrevet avtale med Telenor Satellite Services' svenske datterselskap om et datanett for satellittbasert kringkasting av børsrelatert informasjon. Nettet vil bli benyttet av opptil 5.000 brukere over hele Europa.

Frode Eriksen
23. sep. 1997 - 20:18

Kontrakten omfatter installasjon, service og oppfølging av 500 stasjoner over hele Europa, hvorav de fleste i Sverige. Første del av datanettet vil være klart allerede i oktober, mens resten av nettet skal være oppe ved nyttår. Kontrakten er for fem år.

SIX AB, som er et selskap i Bonnier-gruppen, formidler børsrelatert og finansiell informasjon til kunder over hele Europa. SIX erstatter sitt eget nett til fordel for Telenors.

- Det har vært viktig for oss å få et enhetlig system som kan håndtere all distribusjon av data. Det som også har gjort Telenors satellittnett interessant for oss, er større fleksibilitet og større kapasitet, sier administrerende direktør i SIX AB, Per Lindblad, og legger til at SIX med det nye nettet vil tredoble kapasiteten.

- Dette er en bekreftelse på at de tjenester som Telenor tilbyr på det svenske markedet er fleksible, kreative og konkurransedyktige, sier administrerende direktør i Telenor Satellite Services, Knut Reed.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.