Telenor vant sak om en halv milliard

Telenor vant tvisten om Eik jordstasjon, der de var saksøkt for 462 millioner kroner inkludert renter.

Telenor vant tvisten om Eik jordstasjon, der de var saksøkt for 462 millioner kroner inkludert renter.

Det opplyste konsernsjef Jon Fredrik Baksaas på en pressemiddag tirsdag kveld. De tilstedeværende ble også oppdatert på den internasjonale og nordiske mobilsatsningen.

Tvistesaken har pågått siden oktober 2001, da Telenor ble saksøkt av konkurrentene Tele Danmark, Telia, Sonera og Island Telecom.

Tvisten gjelder Eik jordstasjon og kompensasjon for investeringer gjort i forbindelse med denne.

Mulige tap på Eik-saken var på 435 millioner kroner ved utgangen av 2001. Dette hadde som følge av renter og saksomkostninger økt til 462 millioner før den nå positive dommen for Telenor.

Telenor har ikke tatt tapsavsetninger i forbindelse med tvisten.

Telenor-sjefen sa også at han ikke vil selge seg ut av Sørøst-Asia. Derimot varsler han kostnadskutt i den nordiske mobilvirksomheten etter kjøpet av danske Sonofon.

– Vi har en finansiell stilling som gjør at vi vil fortsatt være med i Sørøst-Asia, sa Baksaas tirsdag kveld.

Han sa at den russiske satsning i mobilmarkedet ikke er ute til salgs. Telenor er en av to hovedaksjonærer i Russlands nest største mobilselskap, VimpelCom.

Telenor holder med andre ord opp mobilsatsningen ute, men i det skandinaviske markedet blir det nå ytterligere konsolidering og kostnadskutt. Etter kjøpet av den resterende halvdelen av Danmarks nest største mobilselskap Sonofon, ser Baksaas besparelser ved en samordning av den norske og danske mobilvirksomheten.

– Vi har aldri lagt skjul på at det kommer kutt i Norge og Danmark, sa Baksaas.

Til toppen