Telenor vant sykehusene

Kapret sin største telefonikontrakt i Norge.

Telenor vant sykehusene
KAPRET HELSESEKTOREN: Telenor Norges direktør Berit Svendsen valgte Ullevål sykehus som arena for åpningen av selskapets 4G-nett i oktober. Nå kan Svendsen smile over å ha vunnet avtalen som gjør dem til leverandør til alle norske helseforetak. Bilde: Per Ervland

Telenor skal levere telefoni og kommunikasjonstjenester til alle norske helseforetak. Gigantavtalen er verdt rundt 120 millioner kroner årlig, melder selskapet tirsdag.

Dette er selskapets største telefoniavtale i Norge.

Kontrakten er fremforhandlet av helseforetakenes felles innkjøpsselskap, Hinas. Den omfatter telefonitjenester med abonnement både på fast- og mobiltelefoni og kommunikasjonsløsninger som mobilt bedriftsnett og såkalt samordnet kommunikasjon.

- For helseforetakene er formålet med avtalen å oppnå kostnadseffektivitet og fleksibilitet knyttet til telefontjenestene, samt sikre en stabil og driftssikker taleløsning. I tillegg er det vesentlig for helseforetakene å ha kommunikasjonsløsninger som bidrar til å effektivisere organisasjonen, sier Hinas-rådgiver Trond Skorstad i en pressemelding.

Kontraktens varighet er på to år med opsjon på ytterligere to. Foruten de fire regionale helseforetakene omfatter den alle deres underliggende helsevirksomheter, inkludert flere private sykehus.

Telenor oppgir at de på denne leveransen benytter seg av underleverandørene Kjedehuset, SmartPhones, Linus, NewLearning og 1881.

    Les også: