Telenor venter med gratis Internett

Telenor har lagt planene om gratis, reklamefinasiert Internett abonnement på is. - Vi har for mye å gjøre og dagens løsninger er for dårlige, sier Pål Normann Johansen.

Telenor har lagt planene om gratis, reklamefinasiert Internett abonnement på is. - Vi har for mye å gjøre og dagens løsninger er for dårlige, sier Pål Normann Johansen.

Telenor har operert sitt Alfakontor siden 1995. Dette gir gratis tilgang til e-post hvorenn man er i verden bare man har lokal tilgang til Internett. Denne tjenesten er kun tilgjengelig for registrerte abonnenter hos Telenor Online.

Alfakontoret lar også brukere sende meldinger via fax, telex, gsm-tekst, personsøker med tekst, eller vanlig brev mot et gebyr.

I lys av at HoTMail i USA tilbyr gratis, reklamefinansiert e-post, spurte vi Pål Normann Johansen, Markedsdirektør i Telenor Online, om deres planer på dette feltet.

- Vi vurderer fortløpende mulighetene, men har for øyeblikket ingen planer om å tilby noen gratis, reklamefinansiert Internett- eller e-posttjeneste, sier Johansen.

- Vi får rundt fire hundre nye kunder hver dag og vi har ikke kapasitet til noen nye kampanjer. Dessuten tror vi ikke folk i Norge ønsker reklamebaserte tjenester når prisen på vanlig abonnement er blitt så lav, fortsetter Johansen.

Tjenesten Telenor har vurdert er en komplette Internett abonnement inklusive e-post, i motsetning til løsningen til HoTMail som kun er en e-post løsning.

- De løsningene vi har sett, har vært for trege eller tungvinte, så vi avventer foreløpig, sier Johansen. Dog lar han døren være åpen for reklamefinansierte abonnementsordninger når pågangen av nye abonnenter stilner hen. - Vi ser allerede større aksept for reklame på Internett og det er klart at det norske markedet snart er modent for slike løsninger, avslutter Johansen.

Til toppen