Teigen sier til digi:tele at Telenor har testet ulike løsninger for Internett via kabel-TV anlegg. Planene inkluderer ikke et tilbud om Internettaksess via kabelannlegg. - For de som ønsker raskere aksess, anbefaler vi heller en ISDN-løsning, sier han.
Teigen sier at Telenor ser større muligheter innen film, mulitimediaspill og lignende over kabelanlegget enn det å levere aksess til Internett. - Vi har en dialig med borettslag om dette, og diskuterer ulike løsninger om blant annet Intranett, der en får tilgang til nye tjenester som krever hurtigere overføringshastigheter, på linje med dagens TV-kanaler.
Janco kabel-TV har tidligere annonsert at de i samarbeid med Schibsted Nett vil tilby Internettaksess via kabelanlegget fra fredag, samme dag som telemonopolet dereguleres, slik at alternativ infrastruktur kan brukes og bys ut på kommersielle vilkår. På grunn av dårlige nett uten returveier, er det imidlertid bare 12-14.000 av Janco sine kunder som kan benytte seg av dette tilbudet før en oppgradering av nettet skjer.


Dårlig kabelnett er også en årsak til at Teigen ikke har noen stor tro på at kabelanlegget kan brukes til så mye annet enn formidling av TV-kanaler, ihvertfall ikke i første omgang.
Ifølge Åge Pettersen i OBOS er det opp til det enkelte borettslag om en skal selge sin tilgang til eget kabelanlegg til interesserte leverandører av "on-demand"-tjenester via kabelanlegg.
Samtidig er det klart at de finske eierne av Janco KabelTV er interessert i å selge selskapet. Telenor og Telia er blant fem interessenter, skriver Dagens Næringsliv i dag.
Verdien reduseres ikke akkurat av oppmykningen i telemonopolet, selv om ingen av interessentene neppe er villige til å betale de 700 millioner kronene som Helsinki Media forlanger for Janco. Da Sanoma-konsernet, som Helsinki media er en del av kjøpte Janco i 1986 betalte de knapt en tidel av den prisen som forlanges i dag.