JUSS OG SAMFUNN

Telenor Venture krangler med Spray om Lycos-aksjer

Eierne av e-handelstjenesten MassMarket, med Telenor Venture i spissen, er uenig med Spray om oppgjøret for selskapet. Grunnen er at Lycos kjøpte opp Spray.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. nov. 2000 - 19:30

I april i år kjøpte Spray Network det norske selskapet MassMarket for et ukjent beløp. Nå er det strid rundt denne hemmelige kjøpesummen, siden Spray Network fusjonerte med Lycos er det uenighet om hvilke aksjer Spray skal betale eierne av MassMarket med.

Den svenske medieavisen Vision skriver at "norrmännen" nå er "besvikna" etter å ha fått Lycos-aksjer i stedet for oppgjør i Spray-aksjer.

Telenor Venture var en stor eier i Massmarket. Administrerende direktør for Telenor Venture, Rune Rinnan, sier til digitoday.no at det er forskjellige oppfatninger om avtalen som ligger til grunn for salget av selskapet.


- Vi tolker ikke denne avtalen på den samme måten, sier Rinnan til digitoday.no. Men han påpeker at dette salget var meget godt, og at det gav Telenor Venture en god gevinst på sin investering.

- Vi har fulgt vår del av avtalen, sier Daniel Sachs, administrerende direktør i Spray Ventures (som eide Spray Networks før selskapet ble solgt til Lycos), til Vision.

Rinnan har altså en noe annen oppfatning. Men Rinnan sier at begge partene diskuterer dette. - Dette er ikke noe jeg har ambisjoner om å føre til rettssalene. Begge parter er tjent med å finne en løsning, sier Rinnan.

Heller ikke Sachs tror uoverenstemmelsen kommer til å havne inn for noen domstol.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.