Telenor Venture realiserte 170 millioner

1998 var et meget hyggelig år for enkelte. Telenor Venture realiserte i fjor 170 millioner kroner på sine it-investeringer. Nå etableres et nytt fond for å doble suksessen.

1998 var et meget hyggelig år for enkelte. Telenor Venture realiserte i fjor 170 millioner kroner på sine it-investeringer. Nå etableres et nytt fond for å doble suksessen.

Selv om det er dårlige tider, tjente noen godt med penger. Telenor Venture, Telenors investeringsselskap, tjente 170 millioner kroner i fjor, forteller adm. dir.Rune Rinnan. Selskapet tapte bare 36 millioner kroner, blant annet gjennom en investering i digi.no. Det endelige resultatet blir først kjent når selskapet offentliggjør hva de verdsetter sin aksjeportefølje til.

Telenor Venture må ha gjort det svært hyggelig på enkelte aksjer for å kunne hente ut 170 millioner kroner. De fleste it-aksjer falt hardt i løpet av høsten og Telenor Venture har nok skrevet ned deler av sin portefølje. Selskapet verdsatte sine aksjeportefølje til 600 millioner kroner på slutten av 1997.

Telenor Venture er en sentral aktør i den norske it-bransjen med eierandeler i selskaper som Seatex/Garex, MRT Micro og Gran-Jansen. I løpet av året 1998 investerte selskapet i Datarespons, Clustra, Seven Mountains og Idonix.

Telenor Venture lar seg derfor ikke skremme av dagens usikre it-markedet - i nærmeste fremtid skal de starte et nytt parallellfond. Der Venture har gått inn i oppstartsselskaper, skal det nye Telenor Industrikapital AS skyte inn penger i etablerte it-selskaper som sliter.

- Vi skal kjøpe andeler av modne og muligens børsnoterte selskaper som har en høy potensiell gevinst. Fondet vil trolig investere 400-600 millioner kroner, noe av det som flyttes over fra Telenor Venture, sier Rinnan.

Rinnan ville ikke peke ut noen aktuelle kandidater i den norske it-bransjen. Samtidig reduserer Telenor sin eierandel på 70 prosent ned til 51 prosent.

- Vi vurderer norske og utenlandske eier, både skaffe mer kapital og øke mengden tilbud vi får. Vi trenger ikke mer ledelse, sier Rinnan.

Til toppen