BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor verdt over 30 mrd

To uavhengige verdivurderinger fastsetter Telenors verdi til mellom 30 og 36 milliarder kroner. Vurderingene sier at avviklingen av eneretten i telesektoren kan få negative utslag for selskapets fremtidige verdi.

Frode Eriksen
26. juni 1997 - 18:25

Verdivurderingene skal være en gjennomgang av Telenor som om selskapet hadde vært børsnotert. Staten, som eier, vil få fram hvilke sterke og svake sider Telenor har, og få den historiske og fremtidige utviklingen av selskapet klarere fram.

Dresdner Kleinwort Benson mener selskapsverdien på Telenor er 31-36 milliarder kroner, mens egenkapitalen anslås til 25-30 milliarder kroner. Selskapet peker på sensitive faktorer som påvirker verdien, som fremgangen for Telenors internasjonale strategi, utforming av vilkår og forhandlinger om samtrafikk med nye aktører, og den utbyttepolitkkk som blir ført.

Elcon Securities anslår selskapsverdien til mellom 30 og 34 milliarder kroner, mens verdien av egenkapitalen anslås til 24-28 milliarder kroner. Elcon mener Telenor har vært dyktig til å tilpasse seg et marked med stadig økende konkurranse. Det vises til at svært mye av verdistigningen er knyttet til nye vekstområder som for eksempel mobilområdet. Også Elcon trekker fram konsekvensene av avviklingen av resterende eneretter i telesektoren og utviklingen i Telenors investeringer i utlandet - som sensitive faktorer som påvirker verdien av selskapet.

- Det er gledelig at det kan sannsynliggjøres at Telenor har steget tilfredsstillende i verdi de siste par årene, sier samferdselsminister Sissel Rønbeck. Hun viser til at verdivurderingene gir perspektiver som vil være nyttige ved utarbeidelsen av en stortingsmelding om Telenor til høsten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.