BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor vil administrere mer satellittid

Mens Sait-Stento krysser seg nedover salgslisten ønsker Telenor å satse enda mer på fakturering og overvåking av kommunikasjon over satellitt.

Ole-Andreas Krohn
3. jan. 2001 - 10:08

Norsk-belgiske Sait-Stento melder i dag at selskapet har solgt virksomheten i Sait Communications S.A. til Telenor Broadband Services AS.

Overdragelsessummen er satt til 30 millioner euro, hvilket tilsvarer like under 250 millioner kroner. Dette legger et bidrag på rundt 46 kroner per aksje i kassen til Sait-Stento.

- Denne transaksjonen er neste steg i vår strategi for å konsentrere oss om selskapets kjerneområder. Inntektene fra salget vil bli benyttet til å fullføre nye oppkjøp og styrke selskapets posisjon innen trådløs kommunikasjon og innen kommunikasjons-/sikkerhetsområdet, sier Patrick De Groote, CEO i Sait-Stento.

Selskapet har tidligere åpnet opp for salg av sine andeler i mobiloperatørene Debitel Holland og Debitel Belgia. I tillegg har selskapets virksomhet i Hamburg tilknyttet EuroMarine gått med store tap og vært en aktuell salgskandidat i lengre tid.

Sait Communications driver med salg av satellittid, trafikkovervåkning, regnskapsføring og fakturering i forbindelse med dette. Virksomheten håndterer i første rekke maritime bedrifters kommunikasjonsbehov over Inmarsat Satellite Mobile systemet. I tillegg håndteres en mindre andel landfaste bedrifters bruk av det samme systemet.

Denne enheten innen Sait-Stento omsatte i 1999 for 63,4 millioner euro og regner i 2000 med å ende på en omsetning på 68 millioner euro. Virksomheten har 97 ansatte. Totalt regner selskapet med å omsette for 400 millioner euro i 2000.

For Telenor vil det være naturlig å legge denne virksomheten inn sammen med selskapet Airtime Billing som driver med tilsvarende virksomhet. Airtime Billing ble overtatt fra Nera ASA i 1999 og har i tillegg til Telenor med 40 prosent, Nera med 20 prosent og en finansiell investor med 40 prosent inne som eiere.

Transaksjonen er avhengig av gjennomføring av due diligence og avsluttende forhandlinger. Selskapene regner med å ha dette klart i løpet av februar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.