Telenor vil bare ha de største

Et kabel-TV selskap i Alta kjøper nesten 10.000 kabel-TV kunder fra Telenor Avidi, fordelt på 83 ulike nett over hele landet.

Salget har virkning fra 1. november og gjør Altafirmaet Nornett til landets fjerde største kabel-TV selskap med hovedvekt i Alta der omtrent 10 prosent av kundemassen holder hus. Telenor Avidi opplyser ikke hva salget gir for inntekter, men selskapet sitter fortsatt som markedsleder på kabel-TV etter salget med vel 350.000 kunder.

Avidi selv har kjøpt opp en rekke kabel-TV selskap i Norge som kulminerte i fjor med landets tredje og fjerde største selskap, Norske Fjernsynsantenner og Alfanett, sistnevnte kostet en halv milliard kroner.

Selskapet skriver i en pressemelding at det nå skal satses kraftigere på innholds- og interaktive tjenester via bredbånd i større kabel-TV nett.

Samtidig vil kunder knyttet til mindre kabelnett være sikret at programtilbudet opprettholdes og videreutvikles av en eier som konsentrerer sin kjernevirksomhet rundt drift av mindre nett, skriver Avidi.

Nornett AS er et kabel-TV selskap med sete i Alta som har vel 1.000 kunder og var derfor før avtalen med Avidi ett av landets største frittstående kabel-TV selskap.

Nesten alle av de øvrige av Avidis kabel-TV kunder vil i løpet av året ha et digitalt TV-tilbud, og over 100.000 vil også kunne få høyhastighets-internett via TV-kabelen, opplyser selskapet.

Til toppen