BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor vil ekspandere sitt UMTS-rike

Telenor er ett av 10 selskap som får lov til å konkurrere om de fire sveitsiske UMTS-mobillisensene som skal auksjoneres ut i november.

Frode Eriksen
30. aug. 2000 - 11:00

Det sveitsiske samferdselsdepartementet regner med at auksjonen tar en måneds tid og vil gi inntekter på mellom 3 og 6 milliarder sveitsiske francs, tilsvarende mellom 1,7 og 3,5 milliarder dollar (15-32 milliarder kroner). Dette er en relativt kraftig nedjustering fra tidligere målsetninger på opptil dobbelt så mye.

De to sist gjennomførte mobilauksjonene gav to helt ulike resultat. Den nederlandske auksjonen som ble avsluttet i slutten av juli gav landets regjering 22 milliarder kroner i statskassa, mens den tyske auksjonen som ble avsluttet i august gav regjeringen over 400 milliarder kroner i ekstra inntekter.

Den sveitsiske UMTS-auksjonen starter 13. november ifølge landets samferdselsdepartement, som vil styre auksjonen via Internett. I denne prekvalifiseringen slapp så og si alle søkerne som meldte sin interesse i juni gjennom. De tre eksisterende GSM-operatørene i landet, Swisscom, Orange og Diax er ikke overraskende med.

I tillegg kommer sju utfordrere: Cablecom Management, Sunrise Communications (British Telecom og Tele Danmark), Hutchinson 3G Europe Investments, Team 3G (Telefonica og One.Tel/Teledotcom), Telenor Mobile Communications og tyske T-Mobile International.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.