Telenor vil forstå NRK bedre

Som ventet har Telenor byttet ut deler av styret. Tidligere NRK-sjef Einar Førde kan nå hjelpe Telenor i forhandlingene med NRK.

En rekke av medlemmene i Telenors styre var nå oppe til valg. I dag morges ble utskiftningene offentliggjort. Følgende har fått plass rundt det mektige styrebordet: Thorleif Enger (sjef for Hydros landbruksdivisjon), Einar Førde (tidligere NRK-sjef), Jørgen Lindegaard (SAS Norge-sjef) og styreleder i Folketrygdfondet Bjørg Ven.

At Førde sitter i styret i Telenor vil nok gi selskapet ekstra god innsikt i hvordan NRK tenker i digital TV-forhandlingene med TV 2 og Telenor. Les: Telenor, TV 2 og NRK enige før jul og Knallharde krav til norsk digital-TV

Telenor-styret er utvidet fra ni til til ti. De tre som går ut av styret er Kari Broberg, Mai Buch og Inge K. Hansen, finansdirektør i Statoil. De to øvrige aksjonærvalgte styremedlemmene Åshild Bendiktsen og Bente Neegård Halvorsen er ikke på valg denne perioden. Ansatterepresentantene Per Gunnar Salomonsen, Irma Ruth Tystad og Harald Stavn fortsetter i det nye styret, som dermed har denne sammensetningen:

Tom Vidar Rygh, styreleder

Økonomidirektør Åshild Bendiktsen, nestleder

Konserndirektør Thorleif Enger

Tidl. kringkastingssjef Einar Førde

Hovedkasserer Bente Neegård Halvorsen

Konsernsjef Jørgen Lindegaard

Advokat Bjørg Ven

Driftsingeniør Per Gunnar Salomonsen

Konserntillitsvalgt Harald Stavn

Konserntillitsvalgt Irma Ruth Tystad

Til toppen