Telenor vil fremdeles kjøpe i Danmark

Til tross for dårlige tider, har ikke Telenor lagt vekk ønskene om oppkjøp av danske Sonofon.

Telenor og Telia konkurrerte om å bli størst i Norden etter at fusjonen mellom dem kollapset. Telia endte med å kjøpe finske Sonera, men de dårlige tidene har ikke gjort at Telenor har skrinlagt sine danske planer.

Den siste tiden har Telenor hatt fokus på på kutte gjeld i stedet for å gjøre nye oppkjøp, men drømmen om å overta hele Sononfon er ikke død. Dersom drømmen skal virkeliggjøres må Telenor i så fall kjøpe ut amerikanske Bell Souths andel på 46,5 prosent, muligens for rundt 3 milliarder kroner.

- Det er ingen hemmelighet at vi er interessert. Sonofon har imidlertid en bra driftsmessig utvikling, og samarbeidet mellom oss og Bell South er positivt, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor til Finansavisen.

Telenor kjøpte sin andel i Sonofon for 14,5 milliarder kroner på toppen av boomen i 2000, men denne er nå av- og nedskrevet til 3 milliarder kroner i Telenors regnskaper, og Baksaas antyder at det kan være prisnivået Telenor kan tenke seg å betale for Bell Souths andel også, ifølge Finansavisen.

;