FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenor vil gi alle hyper-bredbånd

Nok en gang vil Telenor gi sine svenske kunder tilbud vi i Norge bare kan drømme om.

18. mai 2007 - 12:58

Det norske telekonsernet Telenor, har store deler av sin virksomhet utenfor Norge. I motsetning til i Norge, hvor selskapet er den dominerende etablerte aktøren, er Telenor en utfordrer i blant annet Sverige. Det gjør at de ofte satser annerledes enn på hjemmebane.

Nå har Telenor i Sverige invitert erkekonkurrenten Telia til å gå sammen om å investere i infrastruktur, slik at 1,8 millioner svenske husholdninger skal få tilgang til bredbånd med hastigheter helt opp i 100 megabit i sekundet.

- Telenor har invitert Telia til å gjøre en felles investering i VDSL2. Vi jobber for å bli enige i år, sier Johan Lindgren, sjef for Telenor i Sverige, til IDG.se.

Det koster å bygge ut, og Telenor har regnet seg frem til at det er snakk om en total investering på 10 milliarder svenske kroner. Mesteparten av kostnaden ligger i å bytte ut kobberledningene med fiberkabler. Dersom man gjennomfører en storskala utbygging, regner Telenor med en snittkostnad på minst 3.500 kroner per telefonabonnement.

Tilsammen har Telia, Telenor og Tele2 75 prosent av det svenske markedet, og Lindgren mener at alle tre bør samarbeide om å få på plass en finansiering av utbyggingen.

Den svenske regjeringen har bestemt seg for å utrede hvordan de best kan gjøre det lettere for Telias konkurrenter å få tilgang til Telias nett. Telenor presser på for å få på plass en løsning så raskt som mulig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.