TELEKOM

Telenor vil ikke gi alle god mobildekning

Prioriterer ikke distriktene.

Telenor vil ikke prioritere dekning i distriktene. Istedet skal ressursene gå til høyere hastigheter for de med allerede god dekning.
Telenor vil ikke prioritere dekning i distriktene. Istedet skal ressursene gå til høyere hastigheter for de med allerede god dekning. Bilde: Marius Jørgenrud
21. nov. 2013 - 07:59

Oslo (NTB): Folk som bor i distriktene og har dårlig mobildekning, er ikke garantert at forholdene noen gang blir bedre. Telenor vil heller prioritere høyere hastighet i nettet i sentrale strøk.

Norges største mobiloperatør, Telenor, er fornøyd med dagens mobildekning. Ifølge teleselskapet har i dag 99,8 prosent av Norges befolkning dekning på tale og SMS i dag. Å bygge ut de siste 0,2-prosentene vil koste mer enn det smaker, skriver Nationen.

– Teledekningen i Norge er eksepsjonelt bra, og vi har ikke satt av noe budsjett for å utbedre de siste 0,2 prosentene, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen til avisen.

Det er imidlertid satt av mye penger til å bygge ut hastighetene i mobilnettene. Disse kostnadskrevende utbyggingene vil uansett ikke bedre mobildekningen for dem som allerede har dårlig mobildekning i dag. De som derimot bor i sentrale strøk får nyte godt av høye datahastigheter over mobilnettet.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier alle tettsteder med over 200 innbyggere har 3G i dag.

– Når du har fem og ti megabit per sekund (mb/s) nedstrøm på 3G-nettet vil jeg ikke si at det er et digitalt klasseskille, sier Amundsen. Til sammenligning kan en få datahastigheter på opp mot 80 mb/s i 4G-nettet.

Ifølge Amundsen har Telenor investert fire milliarder kroner på fast- og mobilnettet i Norge så langt i år. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.