Telenor vil kjøpe deler av Telia

Konsernsjef i Bravida, Jan Kåre Pedersen, forbereder seg nå på å kjøpe installasjonsdelen i Telia, om Telia vil selge.

Konsernsjef i Bravida, Jan Kåre Pedersen, forbereder seg nå på å kjøpe installasjonsdelen i Telia, om Telia vil selge.

Bravida er et resultat av en fusjon mellom Telenors installasjonsdel og svenske BPA, som eier 48 prosent hver i tillegg til konsernledelsen som eier de siste fire prosentene. Selskapet er sterkt representert på teleinstallasjon i Norge og på andre el- og rørinstallasjon i Sverige, med sine 14.000 ansatte.

Til den svenske næringslivsavisen Dagens Industri sier Pedersen at Bravida gjerne overtar Telias installasjonsdel, for å styrke sin teleinstallasjon i Sverige. Oppkjøp i Finland og Danmark står også på planen for å sikre målsettingen om 10 prosent vekst hvert år, dels organisk, dels gjennom oppkjøp.

Mulighetene for å overta installasjonsdelen i Telia kommer ettersom selskapet skal rendyrke sine kjerneområder og selger unna alt annet, inkludert installasjonsdelen som er lagt ut i Swedia Networks og Telia Installation.

Pedersen sier at Bravida er interessert i å overta disse selskapene. Målsettingen til selskapet om å bli ledende på installasjon i Norden, betyr at selskapet må styrke posisjonen på teleområdet i Sverige og det er her Telia-selskapene kommer inn.

Oppkjøp kan kunne skje raskt om Telia vil, for Bravida posisjonerer seg nå til utbyggingen av de kommende 3G-mobilnettene i Norden, der planen er å konkurrere om installasjonsvirksomheten til noen av de minst 16 mobilnettene de nordiske mobiloperatørene skal etablere de neste årene.

Til toppen