Telenor vil kjøpe fra Conrad Clausen

Telenor vil bygge seg opp videre i Sverige, men da må de overtale Ventelo-eier Conrad Clauson.

Telenor bygger seg opp i Sverigehar lagt inn et bud på den svenske Glocalnet. Telenor eier fra før av blant annet Bredbandbolaget som serverer dyrere, men svært raske bredbåndslinjer.

Glocalnet har en veldig solid posisjon i lavpris-segmentet i Sverige. Telenor overtok 36,6 prosent av aksjene i 2002 og vi mener selskapet hadde passet veldig godt i vår portefølje, forteller Pål Kvalheim, kommunikasjonsdirektør i Telenor Norden til digi.no.

Glocalnet utvikler og selger et bredt spekter av telekomtjenester, herunder fast og mobiltelefoni, men det er særlig gjennom salg av bredbåndstjenester selskapet har gjort seg bemerket. Selskapet har i dag 104.000 bredbåndskunder og er en av Sveriges raskest voksende bredbåndsleverandører.

Glocalnet hadde i 2005 en omsetning på 1,09 milliarder svenske kroner, men fikk et negativt driftsresultat på 68,6 millioner kroner. Glocalnet har ca 115 ansatte, hovedkontoret ligger i Stockholm og selskapet er notert på O-listen på Stockholmsbørsen.

Etter i går å ha kjøpt opp 13 prosent i det åpne markedet, gir Telenor nå de andre eierne i det børsnoterte selskapet et tilbud på 4 svenske kroner, en premie over gårsdagens notering på 3,55 kroner.

Men Telenor har ikke fri bane. I sin pressemelding skriver Telenor at "Glocalnets eierstruktur har i lang tid vært preget av flere store eiere som fra tid til annen har vært uenige i selskapets utvikling. For Telenor har det derfor vært viktig å løse opp i den fastlåste eierstrukturen og fokusere på driften i selskapet."

Bak dette diplomatiske utsagnet ligger det en dypere strid. For den nest største eieren i Glocalnet er den lenge hemmelige eieren i Ventelo, ex-megleren Conrad Clauson. Gjennom Quotz Asset Management eier Clauson trolig rundt 35 prosent. Ventelo hevder at Quotz har såkalt negativ kontroll i Glocalnet, det vil si over 33 prosent.

Til toppen