Telenor vil kjøpe stort i Sverige

I forrige uke kjøpte Telenor det svenske kabelselskapet Sweden Online. Nå røper Telenor planer om nye gigantoppkjøp i Telias bakgård.

Tormod Hermansen har absolutt ikke gitt seg i kampen mot Telia-sjef Marianne Nivert. Begge selskaper har ambisjoner om å bli størst på forskjellige områder i Norden. Men i hvert sitt hjemmemarked vil trolig konkurransemyndigheter si nei til ytterligere oppkjøp.

Men de to teleselskapene kan handle i hverandres bakgård. Telia snuser på konkursboet Enitel ASA og Telenor ASA kjøpte i forrige uke kabel-TV selskapet Sweden Online. Les: Telenor kjøper svenske kabel-TV kunder

Nå sier Telenor at man er interessert i kjøpe flere store svenske bredbåndselskaper.

I et intervju med den svenske avisen Dagens Industri sier Per Tengblad, Telenors bredbåndsjef i Sverige at Telenor skal bli en av de største bredbåndaktørene i Sverige. Dette skal skje gjennom oppkjøp og allianser.

- Vi har ikke dårlig tid, men vi vil studere muligheter når de dukker opp, sier Tengblad og nevner selskaper som Bredbåndsbolaget og Utfors.

Begge disse selskapene sliter tungt økonomisk etter å ha kastet seg ut i optimistiske utbygningsprosjekter i 1999 og 2000. Telenor vil derfor, hvis eierne kaster kortene, kunne kjøpe dem billig.

- Vi har en ambisjon om å bli store i Sverige, men vi kommenterer ikke slike fremtidsplaner, sier Arild S. Johannessen til digi.no.

Til toppen