Telenor vil kjøpe Telenordia

Den svenske nyhetstjenesten Ekonomi24 melder at Telenor ligger i sluttforhandlinger med British Telecom for å ta over hele Telenordia.

Den svenske nyhetstjenesten Ekonomi24 melder at Telenor ligger i sluttforhandlinger med British Telecom for å ta over hele Telenordia.

I dag eier Telenor selskapet sammen med British Telecom. Ifølge Ekonomi24 er det redselen for å havne utenfor når flere av de nordiske tele-aktørene slår seg sammen, som har fått Telenor til å få fart på forhandlingene.

Telenors pressetalsmann Steinar Ostermann sier til den svenske nyhetstjenesten at han håper det ikke skal ta altfor lang tid før selskapet kan presentere en løsning.

Tormod Hermansen skal nå være i sluttforhandlinger om overtakelsen av Telenordia. Om planene gjennomføres blir selskapet nummer tre på det svenske markedet etter Telia AB og Tele2, og kan dermed på alvor konkurrere med svenskene på hjemmebane.


Telenors pressesjef vil hverken bekrefte eller avkrefte overfor E24 om avgjørelsen allerede er klar, eller om samtalene skal ha blitt fremskyndet av at det florerer av spekulasjoner rundt det nordiske telemarkedet.


Ifølge Ekonomi24 har den låste eiersituasjonen i Telenordia hittil vært en hemsko for Telenor på flere områder. Telenor har lenge villet ha igang en offensiv på det svenske mobilmarkedet, mens BT har holdt tilbake. Samtidig har ikke Telenor kunnet starte en egen konkurrerende virksomhet på grunn av avtaler med BT. Telenor har også tidligere uttalt at de ønsker at Telenordia kjøper seg inn i en av de to svenske 3G-lisensene.


Til toppen