BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor vil kjøpe Telenordia

Den svenske nyhetstjenesten Ekonomi24 melder at Telenor ligger i sluttforhandlinger med British Telecom for å ta over hele Telenordia.

Therese Werenskiold
1. juni 2001 - 04:02
TelenorBritish TelecomEkonomi24

Steinar Ostermann

Tormod Hermansen skal nå være i sluttforhandlinger om overtakelsen av Telenordia. Om planene gjennomføres blir selskapet nummer tre på det svenske markedet etter Telia AB og Tele2, og kan dermed på alvor konkurrere med svenskene på hjemmebane.


Telenors pressesjef vil hverken bekrefte eller avkrefte overfor E24 om avgjørelsen allerede er klar, eller om samtalene skal ha blitt fremskyndet av at det florerer av spekulasjoner rundt det nordiske telemarkedet.


Ifølge Ekonomi24 har den låste eiersituasjonen i Telenordia hittil vært en hemsko for Telenor på flere områder. Telenor har lenge villet ha igang en offensiv på det svenske mobilmarkedet, mens BT har holdt tilbake. Samtidig har ikke Telenor kunnet starte en egen konkurrerende virksomhet på grunn av avtaler med BT. Telenor har også tidligere uttalt at de ønsker at Telenordia kjøper seg inn i en av de to svenske 3G-lisensene.


Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.