Telenor vil kutte fri bruk på ADSL

Telenor synes ikke de tjener nok penger på ADSL og varsler nå en stopp på fri bruk.

Under resultatfremleggelsen i dag morges, serverte avtroppende Telenor-sjef Tormod Hermansen en dårlig nyhet for både Internett-Norge og Telenors mange ADSL-kunder.

Les også:

- Vi er ikke fornøyde med prisstrukturen på ADSL i dag. ADSL har beveget seg bort fra telefoniprising og over til data. Vi vil ha det tilbake til telefoni, sa Hermansen ifølge Nettavisen. Jeg vil ikke si at prisene øker, men vi ønsker å endre prisstrukturen slik at også bruken inngår, sier Hermansen.


Hva dette betyr for den enkelte brukere er ikke klart. Men årsaken kan være at det er stor forskjell på brukere. Trolig har man en meget skjev fordeling i bruken der noen få står for veldig store deler av trafikken.

Innfører Telenor et vanlig betal-for-bruk-prinsipp, kan selskapet risikere å ramme bredbåndsutviklingen - "fri bruk og alltid på" er en av de største drivkreftene bak ADSL, mener mange analytikere.

Men Telenor kan tenkes å innføre noen volum-klasser som påvirker prisen. I dag er det bare hastigheten på linjen som varierer. Morten Ågnes, markedssjef hos ADSL-konkurrenten NextGenTel blir forbløffet når digi.no ringer.

- Vi mener at dagens priser er fornuftige både for leverandører som oss og kundene. En prisøkning fra Telenors side kjenner vi ikke til, men vi planlegger ingen endringer. Oss bekjent er det ingen ADSL-operatører i verden som opererer med noe annet enn fastpris, sier han til digi.no.

;