Telenor vil melke videre på ADSL

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier nei til økt fart på selskapets ADSL-linjer.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier nei til økt fart på selskapets ADSL-linjer.

Mens flere og flere sikler over de rimelige og stadig raskere Internett-aksesstilbudene som annonseres i Sverige, er situasjonen i Norge en helt annen. Riktignok finnes en håndfull mindre selskaper som leverer bredbåndstjenester med båndbredder på rundt 10 Mb/s, men tjenestene tilbys gjerne bare i begrensede geografiske områder.

    Les også:

Også Telenor tester raskere teknologier enn ADSL. Selskapet har i flere år levert VDSL til et tusentalls husstander i Stavanger. Båndbredden skal ha vært på opptil 10 Mb/s.

Konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, sier til norske Computerworld at det ikke er aktuelt å tilby VDSL andre steder før sommeren 2004. Men han forteller at det finnes planer om å tilby slike tjenester i andre byer enn Stavanger i løpet av neste år. Trolig vil Oslo ikke være blant disse byene.

Årsakene til Telenors nøling skal være at selskapet vil tjene mest mulig på investeringene som allerede er gjort for tilby ADSL. Baksaas sier til Computerworld at Telenor tror markedet skal opp fra dagens 200.000 ADSL-kunder i Norge til mellom 600.000 og 700.000 før veksten begynner å flate ut.

Til toppen