Telenor vil tilby ADSL-TV fra 2006

Telenor tester bredbånds-tv i 2005 for å lage et produkt som kan selges i 2006.

Telenor tester bredbånds-tv i 2005 for å lage et produkt som kan selges i 2006.

Teleoperatører verden over er i full gang med IP-telefoni og internettilkobling mot tv.

Telenor på sin side tror på en mer langsom utvikling. Konserndirektør Berit Svendsen har tidligere uttalt til digi.no at det kan bli aktuelt med tv over Internett innen to år med 10 til 15 megabit per sekund.

Det som skjer på Svalbard vil få avgjørende betydning for hva Telenor senere kan tilby av trippeltjenester. Longyearbyen er nemlig for Telenor et forsøksprosjekt, som senere vil bli et tilbud på fastlandet.

Telenor Svalbard vil tilby Canal Digitals forskjellige tv-kanaler gjennom telefonledningen. Canal Digital er Telenors tv-varemerke, der all tv-distribusjon via kabel, satellitt og uavhengige kabelnettverk er koordinert i én organisasjon.

Testingen på Svalbard vil pågå over hele 2005, og det ligger an til et kommersielt tilbud på fastlandet i 2006 fra Telenor.

Prosjektleder for IP-TV, Richard Skjærstad i Telenor forteller at det vil bli gjort en løpende vurdering gjennom hele neste år, og det endelige tilbud vil avhenge av hva Telenor klarer å oppnå av gode priser på modem, ADSL2, tv-bokser og VDSL.

I tillegg vil tilbud på innholdssiden spille en avgjørende betydning. Canal Digital med tre millioner kunder, vil være Telenors naturlige hoffleverandør. I tillegg har Telenor avtale med det svenske filmselskapet Anytime.

Til toppen