Telenor vil videre til India og Vietnam

Etter å ha fått GSM-lisens i Pakistan, vurderer nå Telenor å gå inn i nye markeder i Asia.

Etter at Telenor for første gang tidlig på 90-tallet kjøpte en eierandel i et utenlandsk mobilselskap, har selskapet opplevd en eventyrlig utvikling i utlandet.

Telenor har i dag nær 40 milllioner mobilkunder i hel- og deleide selskaper i utlandet. Telenor Mobile er blant de største GSM-mobilselskapene i verden.

I vår kjøpte Telenor en ny GSM-lisens i Pakistan. Nå vurderer Telenor å gå inn i markeder som India og Vietnam, skriver Aftenposten.

Men først på programmet står Pakistan-satsingen, hvor Telenor skal bygge opp et helt nytt selskap. Det er trønderen Tore Johnsen som skal lede Telenors nyeste milliardsatsing i politisk urolige Pakistan. Målet er å bli Pakistans ledende mobilselskap som betyr at det må kapres over ti millioner kunder, skriver Aftenposten.

    Les også:

I dag er det kun 3,4 millioner av Pakistans 150 millioner innbyggere som har mobiltelefon. Men om bare 6-8 år antas tallet å øke til 25-30 millioner. Siemens og Nokia skal være i gang med å sette opp Telenors nettverk.

Alt 1. april neste år skal selskapet være på luften med en viss geografisk dekning. Da skal Johnsen konkurrere mot fem andre mobiloperatører. Med sin satsing i Pakistan ligger Telenor an til å bli en av de største vestlige investorene i landet.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har allerede måttet argumentere for investeringen overfor amerikanske aksjonærer som er skeptiske til et så stort engasjement i et muslimsk land. Siden den første investeringen i ungarske Pannon i 1993 har Telenor ifølge Aftenposten satset 60 milliarder kroner i utenlandske mobilselskaper, skriver Aftenposten.

Les mer om: