Telenor vil vurdere digital-TV-nett

Det kan bli kamp om å bygge det norske digitale bakkenettet. Telenor selv kan være interessert.

Det kan bli kamp om å bygge det norske digitale bakkenettet. Telenor selv kan være interessert.

Inntil tirsdag så det ut som løpet om det såkalte digitale bakkenettet var lagt her i Norge. Det NRK og TV2-eide Norges Television (NTV) var eneste søker til å gjøre om dagens TV-nett til et digitalt system med plass til langt flere kanaler og HDTV.

Men tirsdag rykket kulturdepartementet ut med ny informasjon - man forlenger konsesjonsperioden med tre år. Dette har fått Telenor og andre aktører til å våkne, for konsesjonen er enda ikke utdelt.

- Mange ting har endret seg i dette landskapet etter 2002. Dette må vi undersøke, sier Stig Eide Sivertsen, sjef for Telenors TV-aktiviteter til Dagens Næringsliv.

Telenor er trolig den mest tyngst mulige utfordreren til NRK og TV2, for gjennom Norkring eier Telenor dagens analoge mast-nett. Det er i disse mastene Telenor hittil har planlagt å sette opp digitale antenner for NRK og TV2, men selskapet kunne potensielt velge å gjøre det selv.

I tillegg til mastene, skal vinneren av konsesjonen selge dekoderbokser og abonnementkort til landets TV-seere. Mange har påpekt at markedet ikke er så stort - bare 40 prosent av landets husstander mottar TV-signaler gjennom luften fra Norkrings master - resten har parabol eller kabel-TV.

Når Sivertsen prater om store endringer sikter han trolig til blant annet at Telenor har kuttet prislappen på utbyggingen kraftig på grunn av prisfall på sendeutstyret.

I følge Dagens Næringsliv vil også TVNorge og svenske Boxer se på de nye vilkårene.

Til toppen